Kartal Belediyesi ile Kızılay Kan Merkezinin işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kartallılar yoğun ilgi gösterdi. Gün boyu Kartal Belediyesi çalışanları ve vatandaşların kan bağışında bulunduğu kampanyaya Kartal Belediye Başkanı Mustafa Fehmi Okay da kan vererek destek oldu. Kartal Belediyesi Yeni Hizmet binasının girişinde kurulan çadırda Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra Kızılay Derneği yetkilileri de kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara yardımcı oldu.
Kan bağışı kampanyası kapsamında kan verme kıstaslarına uygun olan vatandaşlardan ünitelerce kan alındı. Kan bağışında bulunmak isteyenler Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanları ve Kızılay Derneği yetkililerinin yardımıyla öncelikle form doldurarak doktor kontrolünden geçti, başta tansiyon olmak üzere kan verme kriterlerine uygunlukları tespit edildi. Genel sağlık durumları kan verme kıstaslarına uyan vatandaşlar, yaklaşık yarım saat süren bir işlemin ardından kan bağışında bulundu. Kan veren vatandaşlara dinlenmeleri gereken süre boyunca ikramda bulunuldu.
"1 ÜNİTE KAN 3 CAN"
Gün boyu devam eden kan bağışı kampanyasına başvuruda bulunan tüm vatandaşların gerekli kontrolleri yapıldı ve elli üniteden fazla kan toplandı. Özellikle zor bulunan kan guruplarında söz konusu kan bağışı kampanyasından alınan kan ürünlerinin hayati değerde olduğunu belirten Kızılay yetkilileri, bağışlanan 1 ünite kanın, 3 kişinin hayatını kurtardığını belirterek kan ürünlerinin de düşünülmesi ile bağışı gerçekleşen 50 ünite kandan 150 kişinin faydalanacağını belirtti. ‘1 Kan 3 Can’ sloganını benimsediklerini ve İstanbul’da her gün yüzlerce vatandaşın kan bağışına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Kızılay yetkilileri, kampanyaya verdiği destekten dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e de teşekkür etti.