Kartal Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde kültür sanat dalında ödüle layık görüldü.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından Beşiktaş Conrad İstanbul Bosphorus Hotel’de düzenlenen 6. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü tarafından çekim, kurgu ve montajı yapılıp yarışmaya gönderilen ‘Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’ çalışması kültür ve sanat dalında ödüle layık görüldü.
Afet Yönetimi, İmar Şehircilik ve Estetik, Kurumsal Yönetim ve Gelişim, Kültür ve Sanat, Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Altyapı Hizmetleri, Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri, Ar-Ge ve İnovasyon gibi kategorilerin bulunduğu yarışmada Kartal Belediyesi, Kültür ve Sanat dalında ‘En İyi Sosyal Proje’ ödülünü aldı. Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Belediye Meclis Üyeleri; Yusuf Altay, Efrayim Deveci ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ödülü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.
Jüride İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Doç. Dr. İbrahim Demir, Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Ülkü Arıkboğa ve Doç Dr. Aynur Can, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Musa Eken, Yalova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan gibi önemli isimler yer aldı.