Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Satranç Turnuvası başladı. Kartal Belediyesi sahil bina satranç lokalinde 3-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvada 4 farklı kategoride yer alan öğrenciler satranç tahtası üzerinde oyun becerilerini ortaya koyacak.
Kartal Milli Eğitim Okul Sporları Şenliği Satranç Turnuvası, 3 Mayıs’ta Kartal Belediyesi sahil bina satranç lokalinde yapılan törenle başladı. İlk gün ’Minikler’ kategorisinde yer alan öğrencilerin yarıştığı turnuvanın açılışını Kartal Kent Konseyi Başkanı Demet Songurtekin ve Kartal Belediye Spor Satranç Antrenörü Besim Baş gerçekleştirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan turnuvanın açılışında kısa bir konuşma yapan Kartal Belediye Spor Satranç Antrenörü Besim Baş, satranç öğrenen çocukların sadece iyi düşünebilen bireyler haline gelmediklerini ayrıca ahlaklı insanlar olarak yetiştiğini kaydederek Kartal’ın, satrancın başkenti olarak anılmasından gurur duyduklarını söyledi.
Kartal’da bulunan 6 farklı okuldan toplam 21 öğrencinin katıldığı turnuvanın ödül töreni ise yine aynı gün gerçekleştirilecek. 4 gün sürecek turnuvada ikinci gün küçükler, üçüncü gün yıldızlar, dördüncü gün ise gençler yarışacak.