Kartal Kordonboyu Mahallesi’nde bulunan Cemal Ağa Sitesi ve civarında yer alan 7 bina, yapılan törenle yıkılarak dönüşüme ilk adımı atıldı. Kartal’da kentsel dönüşümün tıkır tıkır yürüdüğünü söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, "Bunun önünde hiçbir engel yok. Yeter ki kefenin cebi var diye düşünmeyelim" dedi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün geliştirdiği ’Dönüşümde Kartal Modeli’ ile bina yıkımlarının halkla birlikte törenle kutlanarak yapıldı. Kordonboyu Mahallesi Tekel Caddesi üzerinde gerçekleşen yıkım törenine, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra site sakinleri katıldı.
8 bin metrekarelik bir alanda yer alan Cemal Ağa Sitesi’nden 3 Blok, Gülhan Apartmanı, Nimet Örs Apartmanı, İyidere Apartmanı ve yanında bulunan 1 yapının törenele yıkımını Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yakından takip etti.
“Bu iş Kartal’da tıkır tıkır yürüyor”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada: “Bu binalar sadece depreme dayanıklı binalar değil, kenti geleceğe hazırlayan projeler olmak zorundadır. Ben 32 bini geçen hedefi 100 bin olan bu dönüşümde Kartal Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Öyle bir hala geldik ki Deprem Dönüşüm Müdürlüğümüz başta olmak üzere bu iş Kartal’da tıkır tıkır yürüyor. Bunun önünde hiçbir engel yok. Yeter ki kefenin cebi var diye düşünmeyelim. Müteahhitten ne koparırız, komşulardan ne kaçırırız peşinde koşmazsak bu işler güzelce yürüyor. Allah bu inşa süresince kaza bela vermesin. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.