Küçükçekmece Belediyesi, kültür ve sanat sezonunun açılışını Karagöz ve Hacivat teması ile yaptı. Açılış törenine katılan vatandaşlar Karagöz Hacivat sergisini gezdikten sonra düzenlenen konseri dinledi.
Küçükçekmece Belediyesi, kültür ve sanat sezonu açılışını Cennet Kültür Merkezi’nde vatandaşların katılımıyla gerçekleştirdi. Karagöz ve Hacivat’ın bu topraklara gelişinin 500. yılı dolayısıyla Karagöz ve Hacivat temasının hakim olduğu kültür-sanat sezonu açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanvekili Besim Müftüoğlu katıldı. Açılış konuşmaları ve Cengiz Özek’in Küratörlüğünde hazırlanan Karagöz’ün Dünyası sergisinin gezilmesinden sonra Bekir Ünlüataer ve Dilek Türkan’ın Karagöz şarkılarını seslendirdiği konser salonunda müzik dinletisi gerçekleştirildi. Salonu vatandaşlar tıklım tıklım doldurdu.
Kültür-sanat sezonunun teması Karagöz ve Hacivat
Bu yıl temanın Karagöz ve Hacivat üzerine kurulduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanvekili Besim Müftüoğlu, "Biz bu yıl Karagöz ve Hacivat’ın topraklarımıza gelişinin 500. yılı gerekçesiyle bu temayı öne çıkardık. Onlarla ilgili resimler, animasyonlar ve tarihi seyrini ortaya çıkaracak bir program hazırlayarak sunmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 10 Aralık’a kadar sürecek bir sergimiz var. Bu akşam da Karagöz ve Hacivat’ı anlatacak şekilde bir de konserimiz var. Amacımız dünden başlayıp devam eden Türk hayal tiyatrosunu günümüzde tekrar canlandırmak. Bu yıl bu misyonu üstlendik ve gereğini de bu etkinliklerimizle yerine getiriyoruz. Amacımız bu yönde ilçemizin kültür sanat haritasını artırmak. Tüm İstanbullularımızı da buraya bekliyoruz. Umarım Karagöz diye bilinen dünyanın çeşitli yerlerinde başlayan bu hayal dünyası serüveni günümüz dünyasına nasıl yansıyabiliyor onu anlatabiliriz" ifadelerini kullandı.
Küçükçekmece Belediye Başkanvekili Besim Müftüoğlu açılış konuşmasının ardından Karagöz ve Hacivat’ın serüveninin anlatan sergiyi gezdi. Daha sonra Başkanvekili Müftüoğlu Karagöz Hacivat şarkılarının seslendirildiği konseri izledi.