Küçükçekmece’de Yaşlılar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Yaşları 55 ve 85 arası değişen saz ve söz sanatçılarından oluşan Fındıkzade Üsküp Derneği Fasıl Grubu ilçenin çınarlarına unutulmaz anlar yaşattı.
Küçükçekmece Belediyesi Yaşlılar Günü dolayısıyla Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği özel etkinlikte Küçükçekmece’nin yaşlı çınarlarını bir araya getirdi.
Yaşları 55 ve 85 arası değişen saz ve söz sanatçılarından oluşan Fındıkzade Üsküp Derneği Fasıl Grubu’nun sahne aldığı etkinliğe, ilçede ikamet eden yaşlı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Balkanlı Rumelili ve Trakyalılar Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Eğitim Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen gecede, Fındıkzade Üsküp Derneği Fasıl Grubu,  Fasıl ve Rumeli türkülerinden oluşan repertuarıyla izleyenlerden tam not aldı.
“Elimizi bırakmayın ve dualarınızı esirgemeyin”
Programa, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan da katıldı. Şencan, yaşlılara “Sevgili Gençler” sözleriyle seslendiği konuşmasında, “İnsan hissettiği yaştadır. Sizler, bizim çınarlarımızsınız. Gençler, acemilik yapabiliyor ama doğrular çınarların gölgesinde bulunuyor. Kendimizi sizlere borçlu hissediyoruz. Bizlere hakkınızı helal edin. Elimizi bırakmayın ve dualarınızı eksik etmeyin” diye konuştu.
Küçükçekmece Tevfikbey Mahalle Muhtarı Yaşar İnan’da tüm ilçe yaşlıları adına Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve programda emeği geçenlere teşekkür etti. Şencan, tüm yaşlılar adına Mahalle Muhtarı Yaşar İnan ve Koro Şefi Yılmaz Kaynakçı’ya çiçek takdim etti.
Yaşlı çınarların hayat tecrübeleri kitap haline getirildi
Programda Küçükçekmece’nin çınarlarının hayat tecrübelerini anlattığı röportajlardan oluşan ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından kitap haline getirilen Hayat Ağacı isimli eserin tanıtımı da yapıldı. Yaşlı vatandaşların ‘Hayat nedir?’ sorusuna verdiği yanıtlar ve röportajlardan oluşan barkovizyon gösterisi izleyenlere duygusal anlar yaşattı.  Program sonunda yaşlı vatandaşlara Hayat Ağacı isimli kitap ve karanfil hediye edilerek, aşure ikram edildi.