Bayrampaşa Belediyesi, kurban pazarındaki kurban satıcılarına vefa yemeği verdi. Kurbanlık almak isteyen vatandaş ve pazarda kurbanlık satan satıcı da aynı masada yemek yedi. Yemekte buluşan alıcı ve satıcı pazarlığı masada yaptı.
Kurban pazarlarının vazgeçilmez pazarlık görüntüleri bir yana, Bayrampaşa Belediyesi kurbanlık satıcılarına verdiği Vefa Yemeği’nde alıcıyı satıcıyla yemek masasında buluşturdu. Samimi ortam alıcıya da satıcıya da güven verdi.
“Satıcı müşteriyi aldatmamalı”
Alıcı ve satıcıyı aynı sofrada buluşturduklarını belirten Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya, “Alıcıyla satıcının yemekte bir araya gelmesi farklılığı Bayrampaşa’da yaşanıyor. Biz belediye olarak Bayrampaşa’da hazırlıklarımıza başladığımızdan beri dikkat ettiğimiz birçok nokta var. Özellikle satıcılar konusu bizim için önemli. Satıcılarımız bizim yıllardır tecrübe ettiğimiz kişi profiline sahip. Çünkü satıcı müşteriyi aldatmamalı. Birçok şeyi tecrübe ettik. Biz bu noktada bize sıkıntı çıkaracak satıcıyı burada bulundurmuyoruz. Biz de onlara karşı bir vefa yemeği düzenledik. Onlarla birlikte olmaktan mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Satıcı ve alıcı yemek masasında buluştu
Böyle bir yemekten dolayı mutlu olduğunu dile getiren satıcı Eren Satkın ise, “Bu iş bize dedelerden geliyor. Diğer kurban pazarlarını da gezdim. Belediye başkanımız sayesinde burada çok rahat ediyoruz. Yatacak ve ihtiyaçlarımızı giderecek yerlerimiz var. Arkadaşla yemek yerken tanıştık. Kendisi kurbanlık alacakmış ben de kurban satışı yaptığımı söyledim. Kendisini de ikna ettim biraz sonra pazarlığa tutuşacağız” dedi.