Beylikdüzü Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin düzenlediği İstanbul içi “Liseler Arası Saç Tasarım” Yarışması Ödül Töreni, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı programda liseli gençler; saç, makyaj ve giysi tasarımı üzerine yeteneklerini sergiledi.
Beylikdüzü Belediyesi, harika bir yarışmaya ve eğlenceli bir şova ev sahipliği yaptı. İstanbul içi Liseler Arası Saç Tasarım” Yarışması’nın düzenlendiği Beylikdüzü Kültür Merkezi, şahane görüntülere sahne oldu. 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin organize ettiği yarışmanın ödül törenine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Aylardır hummalı bir çalışma yürüten liseli gençler arasından finale kalanlar, sahneye tek tek davet edildi. Yarıştıkları saç ve makyajlarla şık kıyafetler içinde izleyici karşısına çıkan yarışmacılar, hünerlerini sergiledi.
DERECEYE GİREN OKULLAR AÇIKLANDI
Liseler Arası Saç Tasarım Yarışması’nda Jüri Başkanı Sibel Bircan, dereceye girenleri heyecan içinde açıkladı. Veli Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 3’üncülüğü hak etti. İkinci olan okul, Alaaddin Nülifer Kadayıfçıoğlu Kız Meslek Anadolu ve Teknik Lisesi oldu. Halkalı IMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ise birinciliği elde etti. Birinci olan öğrenciler, ödüllerini Başkan İmamoğlu’nun elinden aldı. İmamoğlu aslında yarışmaya katılan herkesin kazandığını ve ortada büyük bir emek olduğunu belirtti.
İMAMOĞLU, KADININ TOPLUMDAKİ YERİNE DEĞİNDİ
Emeği geçen herkese teşekkür eden İmamoğlu, “Çok güzel işler başaracağınızdan hiçbir kuşkumuz yok. Genç kızlarımızın meslek edinmesi yönünde yaptığı bu adıma destek olan uzmanlar var. Özellikle sizlerin cesareti bu ülkenin geleceği için de büyük adımlar demek. Bilhassa toplumdaki kadın cesareti, kadınların hayattaki rol alma becerileri bizim millet olarak huzurumuzdur. Eğer siz hayatın dışında kalırsanız her türlü sıkıntı ortaya çıkar. Kadının olduğu yerde saygı, güzellik, estetik var. O nedenle bu mesleki eğitimlerinizi çok önemsiyoruz” diye konuştu.
TÜRK BAYRAĞI İLE GÖZ ALICI ŞOV
Programın ikinci bölümünde ise “Fantastik Saç ve Makyaj” şov programı izleyen herkesi büyüledi. Özel hazırlanmış bir koreografi ile sahneye çıkan lise öğrencileri; saç, makyaj ve kıyafet tasarımı alanında birbirinden yaratıcı ve farklı sunumlar gerçekleştirdi. Büyük alkışlar eşliğinde sahnede şovlarını yapan liseli gençler, adeta defile havası estirdi. Abartılı saçlar, konsept makyajlar ve sinema dünyasından çeşitli ikonların taklit edildiği şovda “Avatar, Ölü Gelin” gibi uyarlamalar büyük beğeni topladı. Düğün ve kına geceleri konseptinin de canlandırıldığı programın kapanışını Türk bayrağı ve bayrağın renklerinden oluşan kıyafet tasarımı ayakta alkışlandı.