Maltepe Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantıları, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın başkanlığında başladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Maltepe Belediyesi’nin Başıbüyük Mahallesi’ndeki Kentsel Yenileme ve Bilgilendirme Ofisi’nin karanlık eller tarafından kurşunlandığını belirterek, “Maltepe’nin bağrına yapılan bu saldırıyı, sıradan bir olay olarak görmüyorum. Başta CHP, AK Parti, MHP ve SP ilçe başkanlarının dirayetli açıklamaları, dayanışma mesajları toplumda geniş biçimde yer buldu. Bundan dolayı bir kez daha teşekkür etmeyi borç biliyorum. Maltepe’deki huzurun kaçırılmasına, vatandaşlara yapılacak hizmetlerin engellenmesine izin verilmemeli” dedi. Maltepe Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumsal kimliği olduğuna değinen Başkan Kılıç, “Yapılan saldırı, sıkılan kurşun Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmıştır. Birilerinin hortumları kesiliyor diye rahatsızlık verilmek isteniyorsa, bunun karşısında durmamız gerekiyor. İlçemizdeki büyün siyasi partiler bu konuda hassasiyet gösterdi. Bu tür saldırıların tekrar edilmemesi için birlik ve beraberlikle karşılarına dikilmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Meclis üyeleri de Başkan Kılıç’ın bu açıklamasına destek verdi. Gündemde yer alan 13 maddenin ilgili komisyonlara görüşülmek üzere havale edilmesinin ardından, meclis toplantısı sona erdi.