Maltepe Belediyesi ve Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliğiyle, Türkiye’de alanında bir ilk olma özelliği taşıyan “Söz Bizde” isimli çalışma hayata geçti. Maltepe Belediye meclis üyelerinin oturduğu toplantı salonunun sıralarında bu kez engelli vatandaşlar oturdu.
Maltepe’deki engelli vatandaşlar ve aileleri ile Maltepe Belediyesi’nin, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı toplantı Maltepe Belediye Meclisi salonunda gerçekleşti. Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Tülay Düztaş’ın Divan Başkanlığını yaptığı toplantıda engelli vatandaşlar ve yakınları sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dile getirdi. Toplantıda engelli vatandaşların yerel düzeydeki ve yerel yönetimlerdeki sorunları da gündeme taşındı.
Toplantıda konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bugün Maltepe Belediye Meclis salonunda, sürekli Maltepe’nin sorumlarını tartıştığımız bu mekanda sizlerle birlikte olmak, toplumumuzun büyük bir kesitini ilgilendiren toplumun 40 milyona ulaşan bir kitleden bahsediyoruz. Ancak ne yazık ki gerçek var ki Türkiye’de Türk insanı kendi engellisine sahip çıkamadığı gibi, sorunları çözemediği gibi tam tersine sorunlar üretmiştir. Hiç bir engellimiz acınacak bir birey değildir. O zavallı bir insan değildir. Önemli olan onun önündeki barikatları ve engelleri aşabiliyorsak, ona üretebileceklerini sunabiliyorsak, yaşıtlarıyla beraber eğitim almasının altyapısını oluşturabiliyorsak o zaman sorunlar çözülür” dedi.