Maltepe’de düzenlenen ‘Küba Kültür Şenliği’ne katılan Maltepeliler, doyasıya eğlendi. Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, Türk halkı ile Küba halkı arasında ortak benzerlikler olduğunu ifade ederek, “Türk halkının Küba halkına karşı ayrı bir sempatisi var” dedi.
Maltepe Belediyesi ve Jose Marti Küba Dostluk Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Küba Kültür Şenliği”, Maltepe Beşçeşemeler Meydanı’nda yapıldı. Şenliğe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Küba Cumhuriyeti Konsolosu Mayvet Gonzales Fernandes, Küba Cumhuriyeti Üçüncü Sekreteri Abel Martinez Grandio, Jose Marti Küba Dostluk Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa katılan vatandaşlar, Los Amigos Müzik Grubu’nun şarkıları ve Social Habana Dans Grubu’nun gösterisi ile doyasıya eğlendi.
Programda bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Çok ilginçtir, Türk halkının Küba halkına ayrı bir sempatisi var. Türk halkı, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadelesi vermiştir. Castro, Küba gibi bir ülkede Amerikan emperyalizmine yoldaşlarla beraber başkaldırdığında da, orada da emperyalizme karşı bir başkaldırı vardı, orada da bir halk direnişi vardı. O nedenle örtüşüyoruz. Günümüzde Batı emperyalizminin, kapitalizminin bütün ülkeleri sömürdüğü, mazlum halkları sömürdüğü bir ortamda Küba hala lideri Castro ile dimdik ayakta. Buradan selamlıyoruz” şeklinde konuştu.