İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Lale Vakfı işbirliğiyle organize edilen etkinlikte yaklaşık bin öğrenci mevsimin ilk lale dikimini yaptı. Yedikule Dünya Barış Parkı’nda yapılan lale dikiminde minik öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu.
Yüzlerce öğrenci, geleneksel bir Türk çiçeği olan laleyi yerinde dikerek, tanıtma ve sürdürülebilir çevre bilinci kazanımı sağlamak amacıyla bu yıl 4’üncü “Lale Kardeşliği Buluşmaları”nda bir araya geldi. Etkinlikte binlerce lale soğanını Yedikule Dünya Parış Parkı’nda toprağa gömen öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da çocuklarla bir araya gelerek lale soğanlarını toprağa gömdü.
"Artık İstanbullular ve çocuklarımız laleyi biliyor"
Çocuklarla birlikte lale soğanı dikmekten büyük keyif aldığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “İstanbul Lale Vakfımız ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Zeytinburnu’muzdaki Barış Parkı’nda lale dikimi yapıyoruz, çocuklarımız ile birlikte. Ben öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a çok teşekkür ediyorum. Asırlar sonrası laleyi tekrar, yaklaşık 12-13 yıl önce İstanbul’a getirdi. Özellikler Mart ve Nisan’ın başlarında İstanbul gerçekten dünyanın en güzel kenti zaten. Ama gerçekten lalelerle güzel süsleniyor. Artık İstanbullular ve çocuklarımız laleyi biliyor, laleyle birlikte yaşıyor. Bugün de burada okullarımızdan öğrencilerimizle beraber lale soğanlarının toprağa atılmasıyla ilgili, çocukların onları sevgiyle büyütmesine katkı vermek adına böyle bir organizasyon başlattık” şeklinde konuştu.
"2017 yılının ilk lalelerini çocuklarımız ile birlikte diktik"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek ise, "2017 yılının ilk lalelerini İstanbul’un geleceği olan İstanbul’un çocukları ile birlikte diktik. Böylelikle İstanbul’un 2017 Lale Festivali‘nin ilk lalesi Uluslararası Barış Ormanı’nda dikilmiş oldu. Bu vesile ile burada yaklaşık 2 bin çocuk hep birlikte İstanbul’un lalesini dikmeye başladık. Ve aynı şekilde de şuanda İstanbul’un diğer yerlerinde de normal bir şekilde kendi işçilerimiz İstanbul’un lalesini dikmeye devam ediyorlar. Bu yıl farklı bir etkinlik olmasını istedik. Sayın Başkanımız Kadir Topbaş Beyin talimatları ile İstanbul’da her kesimi bu lale ile özdeşleştirmek amacı ile bir Lale Vakfı kuruldu ve bu Lale Vakfı çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ve bu anlamda da bu yıl çocuklarla birlikte düzenlenen bu 4’üncü etkinlik. Bu etkinliği bu sene daha da arttırdık. Bu parkın yarısını çocuklarla diktik. İnşallah gelecek sene tamamını ve gelecek yıllarda da İstanbul’un çeşitli bölgelerinde İstanbul’un tüm öğrencileri ile birlikte İstanbul’un çok fazla sayıda lalesini yine öğrencilerimizle beraber dikmeyi düşünüyoruz. Bunun tek bir sebebi var.İnsanlara, çocuklarımıza doğa sevgisini, bir çiçeğin nasıl yetiştiğini, bir soğanın nasıl büyüdüğünü, bir hayatın nasıl can bulduğunu anlatabilmek ve bu duygu ve düşünce ile doğaya, dünyamıza sahip çıkmalarını sağlamaktır” diye konuştu.