Ümraniye’de düzenlenen Çevre Şenliği’nde öğrenciler atıklardan yaptıkları çalışmaları sergiledi. Atık pet şişelerden heykel yapan miniklerin çalışmalarını inceleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çocukları tebrik etti.
Dünya Çevre Günü etkinlikleri münasebetiyle Ümraniye Belediyesi, ilçe meydanında Çevre Şenliği düzenledi. Şenlikte yeşil doğaya ve çevre bilincine vurgu yapan minikler, atıklardan yaptıkları çalışmalarla büyük beğeni topladı. Atık pet şişeleri koli bandı yardımıyla birleştirip dev bir heykel yapan çocuklar şenlikte doyasıya eğlendi. Çocukların geri dönüşüm ürünlerini kullanarak yaptığı çalışmaları ilgiyle inceleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can minikleri tebrik etti.
"ETKİNLİĞİN AMACI KİRLENMEMİŞ BİR DÜNYA BIRAKABİLMEK"
Çocuklarda çevre bilinci oluşturma amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanır. Biz de her yıl 5 Haziran’da bu kutlamaları yaparız. Ancak yoğunluk nedeniyle erkenden kutlayalım istedik. Her yıl yaptığımız bu etkinliklerle amaçladığımız şey ise yeni yetişen kuşakların, genç nesillerin, çocuklarımızın dedelerinden devr aldıkları bu dünyayı torunlarına kirlenmemiş bir dünya olarak teslim etmelerini mümkün kılacak bilgi ve beceriyle, duyarlılıkla yetişmelerini sağlamak. Bunun için çevreyi nasıl kullanmalıyız, dünyayı nasıl kullanmalıyız, Allah’ın bize bağışladığı yer üstü ve yer altı zenginliklerini nasıl kullanmalıyız ve kullandığımız çevreyi kirletmeyecek şekilde kullanıp artıklarını çöpe attığımız kısımları yeniden ekonomiye nasıl kazandırabiliriz bunu eğitimini çocuklarımıza vermek maksadıyla Dünya Çevre Günü kapsamında bu tür etkinlikler yapıyoruz. Bu sene de bu etkinliklerimizden birini gerçekleştiriyoruz. Şimdi hep beraber neler yapmışlar, çocuk zihinleriyle, çocuk duygularıyla ve çocuk bakışlarıyla dünyayı daha güzel yapmak için neler hazırlamışlar hep beraber görelim” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Ümraniye Belediyesi tarafından vatandaşlara 2 bin adet Sardunya çiçeği dağıtıldı.