Eyüp’te çocukları oruca alıştırmak ve çocukların ibadetlere karşı yakınlaşmasını sağlamak için etkinlik düzenlendi. Eyüp Belediyesi’nin misafirliğinde yaklaşık 50 çocuk önce şenlikte eğlendi sonra da, tuttukları “Tekne Orucu”nu Eyüp Sultan Meydanı’na kurulan iftar sofralarında açtı. Etkinliğe, yaşları 4 ile 8 arasında değişen çocuklar aileleri ile birlikte katıldı. Çocukların öğle ezanına kadar tuttuğu oruçlarını açmadan önce, kendileri için düzenlenen yarışmalara katılırken bir yandan da balonlarını uçurdular. Ezan’ın okunmasıyla iftarını yapan çocuklar oruç tutmaktan ve sahura kalkmaktan keyif aldıklarını dile getirdiler. Ayrıca iftardan sonra çocuklara Osmanlı macunu ikramı yapılıp, lokum dağıtıldı.
Oruç tutmanın çok zor olduğunu düşündüğünü belirten 7 yaşındaki Tuana Buse Dumlu, “Sahura kalkarken nasıl uyandıklarını düşünüyordum. Oruç tutunca sahura rahat bir şekilde kalkabildiğimi gördüm” dedi.
Önceden de oruç tuttuğunu ifade eden 8 yaşındaki Tuğçe Nur Yılmaz, “Bugün çok güzel geçti. Biraz zorlandım ama Allah için dayandım. Sahura da kalktım bundan sonra her zaman oruç tutacağım” diye konuştu.