Nijer Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradı’dan oluşan Türkiye-Nijer Dostluk Grubu üyeleri, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Nijer Büyükelçisi Dan-Maradı, Sultangazi Belediyesi’nin Nijer’in Iferouane Belediyesi ile kardeş şehir olmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Sultangazi Belediyesi, Nijeryalı konuklarını ağırladı. Nijer Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradı ve beraberindeki Türkiye-Nijer Dostluk Grubu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette Başkan Altunay, ilçe hakkında bilgi verdi. Türkiye ve Afrika arasında son yıllarda gelişen ilişkilere dikkat çeken Başkan Altunay, Nisan 2015 yılında Nijer’in Iferouane şehriyle, kardeş şehri olduklarını söyledi.
Afrika ile Türkiye’nin derin tarihi bağlarının bulunduğunu ifade eden Başkan Altunay, iki ülke arasında dostluk ilişkilerini geliştirmeyi amaçladıkları söyledi.
Nijer Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradı; Sultangazi Belediyesi’nin Iferouane Belediyesi ile kardeş şehir olmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Türkiye’nin Afrika’ya yönelik yapılan çalışmalara dikkat çeken konuk Büyükelçi, "Dost ve kardeş ülke Türkiye, her zaman yanımızda. İki ülke arasında ilişkilerin daha da güçlenmesini istiyoruz. Siyasi ilişkilerde üst düzey ziyaretlerle yakalanan ivmenin korunması, ekonomik ilişkilerimizin daha da geliştirilerek iki ülke arasındaki güçlü bağların kurulmasını amaçlıyoruz" dedi.
Başkan Altunay, konuk Büyükelçi ve beraberindeki heyeti Sultangazi Belediye Hizmet Binası ve Belediye Meclisi’ni gezdirerek, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.