15 Temmuz’dan bu güne kadar Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde demokrasi ve vatan nöbeti tutan vatandaşlara Bayrampaşa Belediyesi tarafından ‘Milli İrade Nöbet Beratı’ verildi.
15 Temmuz akşamı darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine vatandaşlar da demokrasi ve vatan nöbetinin son gününde meydanlara akın etti. 26 gündür Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önündeki demokrasi ve vatan nöbetinin son gününde ise Bayrampaşa Belediyesi tarafından 10 bin vatandaşa ‘Milli İrade Nöbet Beratı’ verildi.
Bayrampaşa Çevik Şube Müdürlüğü önünde 26 günden bu yana devam eden demokrasi nöbetine ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, slogan atıp, darbe girişimine karşı tepkilerini sürdürdü. 15 Temmuz akşamından bu yana devam eden demokrasi nöbetinin finalinde ise Bayrampaşa Belediyesi demokrasi ve vatan nöbeti tutan 10 bin vatandaşa ‘Milli İrade Nöbet Beratı’ verdi.
Başkan Aydıner 15 Temmuz gecesini hatırlattı
15 Temmuz Bayrampaşa’da neler yaşadıklarını hatırlatan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “ Saat 21:30 civarında biz yavaş yavaş çevik kuvvetin önüne doğru yürümeye başladık. Çevik kuvvetin önüne geldiğimiz de 5 tane Tankın çevik kuvvetin kapılarının önünde konuşlandığını gördük. En öndeki tankın önüne geldik. Dedik ki; Askerler, silahlarınızı bırakın ve bize teslim edin. Size bir şey olmayacak. Yalnız yanında üzerinde üniformalı olan bir yüzbaşı vardı. G3 tüfeğini havaya tutarak sürekli ateş ediyordu. Bunun üzerine ön saflarda bulunan arkadaşlarımızla beraber tankın üzerine çıkmaya başladık. Askerlerin üzerlerindeki silahlar alındı. Komutanın ayak ve beline sarılarak komutanı perdes ettik. Ama bu arada sürekli ateş açılmasından dolayı 2 tane şehit, 10 tanede yaralı verdik. Ondan sonra elinden tüfeğini alarak Çevik Kuvvet’e kapılarını açarak teslim ettik. Operasyonun aslında ilk başlangıç noktasını Bayrampaşa’dan yaptık. Şayet biz Çevik Kuvvet’in önünü açmasaydık, içeride bulunan 4 bin polisimiz Boğaz Köprüsüne, Vatan Caddesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önüne belki de gidemeyeceklerdi. O nedenle en büyük kahramanlığı kahraman Bayrampaşa halkı yapmıştır. İlk fitilin ateşlendiği yer Bayrampaşa’dır. İlk müdahaleyi Bayrampaşa halkı olarak biz vermişiz. Kahramanlık örneğini Bayrampaşa’dan tüm İstanbul’a yayılmasına sebebiyet verdik. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı ve sevgilerimi arz ediyorum. Allah ömrünü uzun eylesin” dedi.
26 gün boyunca her akşam nöbet tuttular
Bayrampaşa Belediyesi olarak 26 günden bu yana burada nöbet tutan vatandaşlarımıza ‘Bayrampaşa Milli İrade Nöbet Beratı’ verdiklerini kaydeden Başkan Aydıner, “ Bayrampaşa halkımız büyük bir kahramanlık örneği sergilediler. 26 gün boyunca burada her akşam nöbet tuttular. Bu nöbeti tutarken de bayrağımız için, vatanımız için, milletimiz için, dostluk için, kardeşlik için ve ülke sevdası için bu nöbeti tuttular. 15 Temmuz’da şunu gösterdiler. Siz bizim bileğimizi bükemezsiniz kardeşim dediler. Avrupa’ya söylediler, Amerika’ya söylediler. Biz milli irade olarak alanlardayız. Egemenlik kayıtsız şartsız bizimdir ve bizim dediğimiz olacak. Biz istemezsek hiç bir şey olmaz. İşte bak ihtilali de yapamadınız, devrimi de yapamadınız. Biz buna mani olduk. Halkımız bunu söylüyor. Halkımız ile beraber 26 gündür yapmış olduğumuz milli irade nöbetinde, halkımıza 26 gün münasebetiyle çok güzel bir ‘Bayrampaşa Milli İrade Nöbet Beratı’ hazırladık. Bu beratı sevgili hemşehrilerimize takdim ediyoruz. Böylece bu alanı dolduran bütün Bayrampaşalılar, 26 gün boyunca burada duran bütün Bayrampaşalı hemşerilerimize bu kutsal nöbetlerinden dolayı bu beratı kendilerine takdim edeceğiz. Böylece hayatının sonuna kadar çocuklarına çok güzel bir beratı teslim edecekler. Hatıra olarak bırakacaklar. Bu işin kahramanı dünya lideri Cumhurbaşkanımızdır ve bu işin kahramanı halkımızdır. Ben bu kahramanları yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum ve önlerinde de eğiliyorum” şeklinde konuştu.
‘Oğlum askerde, ben burada vatanı bekliyorum’
26 günden bu yana nöbette olduğunu söyleyen Fahriye Soysal, “ Benim oğlum Hakkari’de asker. Orada vatanı bekliyor. Bende burada vatanı bekliyorum. Vatanımız sağ olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için buradayız. Vatanımız için buradayız” dedi.
Öte yandan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner demokrasi nöbetine katılan bazı STK temsilcilerine de ‘Milli İrade Nöbet Beratı’ takdim etti.