Kut’ul Amare zaferini anlatan “Unutulan Zafer Kut’ul Amare” sergisi açıldı. Sergi kapsamında öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a 1 milyon adet zafer kartpostalı gönderdi.
Esenyurt Belediyesi, Kut’ul Amare zaferinin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı. Yakın tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Kut’ul Amare zaferini anlatan “Unutulan Zafer Kut’ul Amare” isimli sergi düzenleyen belediye, 1 milyon kartpostal bastı. 15 gün süreyle açık kalacak serginin açılışında öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a kartpostal gönderdi. Esenyurt eski üniversite binasında Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan tören kokteylle devam etti.
“TARİHİMİZDE UTANILACAK VE ONURSUZ BİR ŞEKİLDE ADDEDECEĞİMİZ HİÇBİR SAYFAMIZ YOKTUR”
Kut’ul Amare’nin bizden saklanan bir zafer olduğunu vurgulayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bizden saklanan bir zaferimizdir. Bu milletten saklanan bir zaferimizdir. Kut’ul Amare Türklerin, Kürtlerin ve Arapların İngilizlere karşı ortak zaferidir. Yüz yıl geçti biz daha bunu yeni idrak ediyoruz. Çünkü tarih kitaplarımızda birçok altın sayfa gibi bunu da bizden sakladılar. Bu zaferin mağlupları, bu zaferden utanç duyanlar bizden sakladı. Biz de onlara uyduk, kendi başarımızı maalesef nesillerimize aktaramadık. Ama devir değişti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapısı millileşti. Bundan sonra geçmişimizde ne kadar altın sayfa varsa ki tarihimizde utanılacak ve onursuz bir şekilde addedeceğimiz hiçbir sayfamız yoktur. Ecdadımızdan Allah razı olsun. Bundan sonra da buna benzer bir çok olayı genç nesillerimize ders alsınlar, ibret alsınlar, övünsünler ve örnek alarak gelecekti büyük Türkiye’yi kurabilsinler diye aktaracağız. Bizim görevimiz bu. Bugün yapmış olduğumuz faaliyet de budur. Bu millet inşallah bu zaferlerini yeniden öğrenecek. Zaman diriliş zamanıdır. Zaman eski günleri anarak büyük Türkiye kurma zamanıdır” şeklinde konuştu.