Beyoğlu Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ’5’inci Beyoğlu Gençlik Şöleni’ düzenledi. Şenlikte, gençler çeşitli aktiviteler yaparak doyasıya eğlendi.
Beyoğlu Belediyesi’nin, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği ’5’inci Beyoğlu Gençlik Şöleni’ne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kasımpaşa Kızılay Meydanında yapılan şölene; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak öğrencilerle birlikte vakit geçirip öğrencilerin sahne performanslarını izledi. Etkinlik kapsamında birçok genç, halk oyunları gösterileri, şarkı performansları ve çeşitli gösteriler yaparak doyasıya eğlendi. Öte yandan bir grup lise öğrencisi sahneye çıkıp Erkin Koray’ın ‘Fesuphanallah’ isimli şarkısını vücut dili ile seslendirerek, işitme engellilerinde dinleyebileceği bir gösteri sundu.
"KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE DESTEK VERMEK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"
Gençlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu münasebetle gençlerimizin etkinliğine destek vermekte bizim içinde önemli. Canab-ı Allah insanı iki şeyden yarattı. Bir, ruhu bir de bedeni. Ruh dediğimiz şeyi biliyoruz, can dediğimiz şey. Onsuz olmaz. Bedenden çıktığında insan ölüyor. Demek ki her şey ama ortada yok. İşte insan böyle, onun ruhu bedeniyle buluştuğunda kıymetli. Bunu niye anlattım, hayali de ruh oluşturuyor. Düşünceyi de o oluşturuyor. Sözü, projeyi bütün kafamızdan geçirdiğimiz kurguladığımız her şey ruhun uhdesinde. O ruhu ne kadar iyi terbiye edersek bu benden de ona göre iş yapıyor. O halde, aklımızı, fikrimizi, düşüncemizi, hayallerimizi her şeyimizi tasarladığımız beynimizde, ruhumuzda işi geliştirmenin yolu, yöntemi işte bu kültür, sanat, müzik, edebiyatta. Bunlara ne kadar çok destek verirsek çocuğun ruh dünyasında, bu şiirler, şarkılar, tiyatro, müzik ve kültür sanat faaliyeti dediğimiz şeyler ne kadar derin olursa çocuk, el becerisini, işini, aşını ona göre daha iyi yapıyor, daha çok başarılı oluyor” şeklinde konuştu.
“KÜLTÜR VE SANAT HER ŞEY”
Sanatın aynı zamanda bir eğlence olduğunu ifade ederek sözlerinde devam eden Demircan, “Nerede susacağın, nerede söyleyeceğin, nerede incelteceğin, nerede yükselteceğin onları da insan müzikle öğreniyor.Velhasıl kültür sanat her şey. Bizde onun için bu vesile ile her zaman gençlerimize bir şeyler anlatalım, onlara bir şeyler katalım, hayata bakışları değişsin kalite anlayışları değişsin diye uğraşıyoruz” dedi.