Beyoğlu Gençlik Şöleni kapsamında Sütlüce sahilde düzenlenen atletizm ve futbol turnuvasına katılan öğrenciler hem yarıştı hem eğlendi. Turnuvanın Beyoğlu Stadı’nda gerçekleştirilen ödül törenine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Ömür boyu sağlıklı yaşam sürmek için spor yapmak gerekiyor. Spor yapanın hiçbir zaman kaybedeni yok” dedi.
Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Beyoğlu Gençlik Şöleni, düzenlenen bir birinden güzel sportif ve sanatsal etkinliklerle devam ediyor. Gençlik Şöleni kapsamında Beyoğlu’mdaki okulların katılımı ile Sütlüce Sahili’nde yapılan Atletizm ve Futbol Turnuvası’nın galipleri Beyoğlu Stadı’nda düzenlenen ödül töreniyle kupa ve madalyalarını aldılar. Ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Beyoğlu İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu ile birlikte çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
"SPOR YAPANIN HİÇBİR ZAMAN KAYBEDENİ YOK"
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan törende yaptığı konuşmasında, ömür boyu sağlıklı yaşam sürmek için sporun şart olduğunu belirterek, “Spor yapanın hiçbir zaman kaybedeni yok. Şimdi yaşları büyümüş kronik hastalıkları olan anneler babalar var. Doktora gittiğimizde onlara yürüyüş veriyor, Bizler siz gençlere spor yaptırarak alışkanlık kazandırmayı amaçlıyoruz. Ama sadece bugün için değil sürekli devamlı. Bu tip müsabakaların hedefi buysa katılmak gerekiyor. Birbirimizden motive oluyoruz. Takımlar kurarak yarışmak eksiğimizi öne çıkarmamız açısından önemli. Bu sporda kendini belki daha çok hissettiriyor ama hayatta gruplar ve takımlar kurarak yarışmak gerekiyor. Hayata nasıl tutunmamız gerektiği açısından çok kıymetli” dedi. Demircan turnuvaya katılan öğrencilere Vialand’a götürme sözü de verdi.
"ÖĞRENCİLERE DAHA ÇOK DOKUNMAK İSTİYORUZ"
Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı da konuşmasında, “Beyoğlu’nda fiziki yapıda dokunulmayan mekan kalmadı şimdi sıra insanlara dokunmaktaydı. Zaten belediyemiz bunları yeterince yapıyor ama bizler de öğrencilere daha çok dokunmak istiyoruz. Bu sebeple kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler ve sosyal etkinlikler içinde olmak, çocuklarımızı bunlara yönlendirmek akademik başarının yanında temel hedefimiz. Bunu tek başımıza yapma imkanımız yok. Başta çok değerli belediye başkanımız olmak üzere Gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğümüz ile birlikte çok güzel etkinlikler düzenliyoruz. Başkanıma şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
BİRİNCİLER KUPA VE MADALYALARINI ALDI
Atletizm yarışları, Minik Kız ve Minik Erkek, Yıldız Kız ve Yıldız Erkek, Genç Kız ve Genç Erkek olmak üzere 6 kategoride yapıldı. 400 metre koşan Minik Kız kategorisinin birincisi Pirireis Ortaokulu öğrencisi Dilan Yıldızhan, 600 metre Minik Erkek kategorisinin birincisi Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ömür Mutlu Yıldız, 400 metre Minik Kız kategorisinin birincisi Pirireis Ortaokulu’ndan Dilan Yıldızhan, 800 metre Yıldız Kız kategorisinin birincisi Hasköy Ortaokulu’ndan Nazar Yılmaz, 1000 metre Yıldız Erkek kategorisinin birincisi Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu’ndan Emrullah Kazmaz, bin 200 metre Genç Kız kategorisinin birincisi Ayşe Ege Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İrem Özkaya, bin 500 metre Genç Erkek kategorisinin birincisi Fındıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Mehmet Şerbetçi olurken, Yıldız Erkekler Futbol Turnuvası’nın galibi ise Hasköy Ortaokulu oldu.