Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili, Gaziosmanpaşa’da kutlandı. Küçükköy Merkez Camii’ne akın eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde dua ettiler. Öte yandan Gaziosmanpaşa’da yaşayan, Osmanlı’nın son ulemalarından Ahmed Davudoğlu Hocaefendi vefatının 33’üncü yılında anılarak, ruhuna Fatiha okundu. Sonrasında ise Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından cami cemaatine lokma ve kandil simidi dağıtıldı.
“VATANDAŞLARIMIZIN REGAİP KANDİLİNİ KUTLUYORUM”
Tüm insanlığın Regaip Kandilini kutladığını belirterek sözlerine başlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Allah bize; huzur, mutluluk, sağlık ve barış versin diye dua ediyoruz. Bu akşam Küçükköy Merkez Camii’nde bölgemizin insanı çok değerli hocamız Ahmed Davudoğlu’nu 33’üncü ölüm yıl dönümü vesilesi ile anıyoruz. Cemaatimizle birlikte hem Regaip Kandili münasebeti ile hem de Ahmed Davudoğlu hocamızın ölüm yıl dönümü münasebeti ile program tertip etmiştik. Tabii ki Regaip Kandili insanların huzuru ve mutluluğu aradığı bir gün. Canab-ı Hak’tan af dilediği bir gün. Cenab-ı Allah bütün günahlarımızı affetsin. Bize; birliği, beraberliği ve kardeşliği içimize yerleştirsin diye dua ettik. Umarım ülkemizin bu anlamda çok daha huzurlu bir güne kavuşması için de önemli bir gün olur ve dualarımızı Allah kabul etmiş olur” diye konuştu.
“MÜSLÜMAN OLMALARINI HAYATLARI İLE ÖDEYEN İNSANLAR İÇİN DUA ETTİM”
Regaip Kandili münasebetiyle tüm insanlık için dua ettiğini belirten İbrahim Yıldız ise, “Regaip Kandili, Müslümanların en önemli gecelerinden bir tanesi. Çünkü gelecek olan Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğu için. Bütün Müslümanların duaya başladığı ve bu üç aylar dediğimiz bu ibadet kervanına katılma geceleri olduğu için çok önemli bir gece. Bugün bütün Müslümanların, özellikle diğer ülkelerde azap ve ızdırap çeken, Müslüman olmalarını hayatları ile ödeyen insanların Cenab-ı Allah tarafından yardımcı olunması ve onların bu kahırdan kurtulması için dua ettim” şeklinde konuştu.
“AHMED DAVUDOĞLU HOCAEFENDİ SON OSMANLI ULEMASI”
Ahmed Davudoğlu Hoca’nın damadı olduğunu belirterek sözlerine devam eden Yıldız, “Hocamız 1912 yılında Osmanlı topraklarında dünyaya gelmiş. Onun için Osmanlı’nın son uleması diye ifade ediyoruz. Büyük bir alim. Hocamdan Allah razı olsun. Bıraktığı eserler ismi ile beraber yaşayacak ve yaşatılacak” dedi.