Saç ekimi sonrası bakıma dikkat edilmesi gerektiğini belirten Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, konuyla ilgili bilgi verdi.
Hairestetik Turkey Saç Ekimi Merkezinden Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, saç dökülmelerinin kansızlık, beslenme bozuklukları, vitamin eksiklikleri, ağır hastalıklar, hormonal düzensizlikler ve bazı ilaç kullanımlarından sonra görülebilirse de genelde bir nedene bağlanamadığını söyledi. Ailesel yatkınlık, stres, mantar enfeksiyonları ve kalitesiz bakım ürünlerinin kullanımının dökülmeyi arttırabildiğibi belieten Sönmez, "Saç dökülme alanları erkeklerde başın ön, üst ve tepe kısmında görülür ve değişken genişlikte olabilir. Çoğu kişide ileri yaşlara kadar başın her iki yanında ve ensede dökülmeyen alanlar kalır" dedi.
Kadınlarda ise yaygın seyrelme tarzında dökülmeye daha sık rastlandığını kaydeden Sönmez, "Bölgesel dökülme nadir olarak görülür. Saç dökülmesi otuzlu yaşlara doğru başlar ve elli yaşın üstünde erkek nüfusunun hemen hemen yarısında görülür. Başlama yaşı ne kadar erken olursa dökülme o kadar fazla ve geniş alanda olur" diye konuştu.
Saç ekimi sonrası bakım
Saç ekiminden sonra saçların yıkanması konusunda uyarılarda bulunan Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, "Saçınızı ilk kez operasyondan 3 gün sonra yıkamalısınız. Özel bir losyon ve şampuanla 15’inci güne kadar, her gün günde 1 veya 2 kez, yıkanmalıdır. Saç ekimi yapılan bölgeye elinize döktüğünüz losyondan elinizi hafif bastırarak ve asla sürtme hareketi yapmadan bol miktarda dağıtınız. Ekim yapılan bu bölgede kabuk ve pıhtıların yumuşaması için losyonu 1 saat bekletiniz. Ardından ılık veya soğuk suyla elinizi yine bu bölgeye sürtmeden yumuşakça bastırılarak iyice durulayınız. Hemen ardından özel şampuanlı elinizle aynı şekilde hafifçe bastırılarak ve asla sürtme hareketi yapmadan bol miktarda ve hafif köpürünceye kadar sürünüz ve beklemeden ılık su ile durulayınız. Yumuşak bir havlu ile saçlarınıza hafifçe bastırarak ve sürtme hareketi yapmadan saçlarınızı kurulayabilirsiniz. Ya da saç kurutma makinesi ile uzaktan tutarak ılık bir sıcaklıkta saçlarınızı kurutabilirsiniz. Yıkamanın 1 haftasından sonra ekim yapılan bölgeyi hafif bir şekilde ovalayarak yıkayabilirsiniz. Yıkamadan 10 gün sonra ekim yapılan alanda kabuk kalması iyileşmeyi olumsuz etkileyeceği için kalan kabukları var ise dökmelisiniz. İki hafta sonra doktorlarımız sizi arayacaktır. Saçlarınız uzayana kadar güneşli günlerde şapka takabilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Sönmez, "Saç ekiminden 1 ay sonra havuza, hamama saunaya ve solaryuma girebilirsiniz. Saç ekiminden 2.5 ay sonra ekim yapılan bölgelerde sivilceler çıkabilir. Sizi rahatsız edecek kadar artış gösterirse bizi arayabilirsiniz" dedi.