Eyüp’te düzenlenen Şiir Atölyesi programına katılan şair Hüseyin Akın, "Bir şiir atölyesi programı 50 edebiyat dersine bedeldir" dedi.
Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde Şair Sedat Yılmaz ile gerçekleşen Şiir Atölyesi bu hafta Şair Hüseyin Akın’ı konuk etti.
Öğrencilerle birebir sohbet eden Şair Hüseyin Akın, şiirin ruh ve gönül dünyasına etkilerini ve birleştirici rolüne değindi. Şiirde mana, ses ve ahenk birliğindeki oluşuma dikkat çeken Akın, "Kısık sesler büyük bir doğumun habercisidir. Eğer bir öğrencinin hala defteri ve kalemi varsa klavyeye teslim olmamış demektir. Şiir, hikaye ve deneme yazıları yazıyor olmanız benim için çok önemli bir olay. Bir çok okul dolaştım ve halen dolaşmaya devam ediyorum ama Eyüp Lisesi kadar Necip Fazıl şiirleri okuyan ve bilen bir lise ile karşılaşmadım. Bir okulda şiir yazan öğrenciler varsa eğer o okul dünyanın en iyi okullarından biridir. Bir şiir atölyesi programı 50 edebiyat dersine bedeldir" dedi.
Öğrencilerin yazdığı şiirleri okuyan Hüseyin Akın şiirler hakkında değerlendirmelerde bulunup, tahlil ve eleştiri yaptıktan sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.