Sancaktepe’ye yeni kurulan Kurbanlık Hayvan Kesim Merkezini ziyaret eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, kurbanlarının kesilmesini bekleyen vatandaşlarla bayramlaşıp, onlara etli pilav ikram etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sancaktepe Belediyesi’nin işbirliğiyle Paşaköy Mahallesine kurulan Kurban Kesim Merkezi vatandaşlardan tam not aldı. Kurban Kesim Merkezine gelen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, sabah saatlerinde başlayan kurban kesim çalışmalarını yerinde inceledi. Kurbanlarının kesileceği zamanı bekleyenlerle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Erdem, daha sonra vatandaşlara etli pilav ikram etti.
“Kurban kesim tesisinde bugün yaklaşık bin 200 kurban kesilecek”
Sancaktepe’ye bu yıl kurulan Kurban Kesim Merkezini gezdiği sırada açıklamalarda bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bütün Müslüman aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Ülkemizde huzur ve barışın var olduğu bir ortamda bugün burada kurbanlarımızı kesiyoruz, bayramımızı yapıyoruz. Cenabı Hakka dualarımız o dur ki, yeryüzünde ki bütün Müslümanların bulunduğu beldelerde, özgür bir ortamda kurbanlarını kessinler ve aile fertleriyle birlikte bayramlarını yaşamış olsunlar. Sancaktepe Belediyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bugün burada kurban kesim hizmeti veriyoruz. Yaklaşık bin 200 kurbanın kesileceği, parçalanacağı ve hızlı bir şekilde vatandaşlara sunulacağı hijyenik bir ortamdayız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kadir Topbaş’a ilçemize böyle güzel bir mekanı kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Bugün burada hayvanlarını kurban eden bütün hemşerilerimin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.
“Bayramlar paylaşmanın adresidir”
Bayramlar gün olarak paylaşmanın adresi olduğunu söyleyen Başkan Erdem, “Bayramlar paylaşmanın adresidir. Bugünde Kurban Bayramında kurban edilen hayvanların paylaşılması esastır. Yetimin, öksüzün, fakir ve fukaraların hakları da gözetilerek bu bayramı sevince dönüştürülerek, ülkemizde güzel bir atmosfer içerisinde yaşatılması en büyük arzumuzdur. Kurban etlerini paylaşın ki bayramlar olsun. Bütün Müslüman aleminin bayramını tekrardan tebrik ediyorum” diye konuştu.