İSTANBUL (İHA) – İstanbul Sancaktepe’de, Muharrem ayı dolayısıyla 30 bin vatandaşa aşure ikram edildi. Kazanın başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Aşurenin bize mesajı şudur, tek başına bir şey olamazsın ama bir araya geldiğin zaman dünyanın en tatlı yiyeceği olursun" dedi.
Sancaktepe Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla ilçede üç farklı noktada 30 bin vatandaşa aşure dağıtıldı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de Samandıra Merkez Camii önünde kurulan aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Başkan Erdem’in Muharrem ayında paylaşma duygusunun önemine dikkat çektiği etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte, birçok vatandaş sıcak aşurenin tadına bakabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Aşureler ilçede kurulan noktalarda vatandaşların isteğine göre sıcak ve soğuk olarak dağıtıldı. Yaklaşık 3 ton aşure vatandaşlara dağıtılırken, aşureler vatandaşın beğenisini kazandı.
Başkan Erdem, Aşurenin birlik ve beraberlik mesajı verdiğini söyledi
Aşure dağıtımı sırasında açıklamalarda bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Aşure yapımı inanç bağıyla yakından alakalıdır. Bizim kültürümüzde aşurenin yerleşik bir sevabı var. Aşurede onlarca farklı renk var. Bu farklı renkler bir araya geldiği zaman damak tadımız oluşuyor. İnsanların da kültürlerin de bir arada yaşamasıyla insanların mutlu olacağı ve huzurlu bir hayat süreceği açıktır. Aşurenin bize mesajı şudur, tek başına bir şey olamazsın, ama bir araya geldiğin zaman dünyanın en tatlı yiyeceği olursun" dedi.
Vatandaşlar aşurenin tadını beğendi
Aşurenin tadına röportaj sırasında bakarak çok beğendiğini dile getiren Ali Yalçın, "Bu etkinliği yapanlardan Allah razı olsun, güzel bir etkinlik başkanımıza teşekkür ederiz. Muharrem ayında ibadetlerimizi yaptık, yardımlaşma, paylaşma ve her zaman ki gibi birlik olmamız gerekiyor" diye konuştu.
Muharrem ayının bereket ayı olduğunu ifade eden Canan Tekmen ise, "Aşure ayı bereket ayıdır. Belediyemiz böyle bir hizmet sunduğu için çok teşekkür ederiz. Muharrem ayı benim için bereket ve huzur ayıdır" şeklinde konuştu.