Maltepe Belediyesi, vatanın ve milletin geleceği için toprağa düşen bütün şehitler anısına Başıbüyük’te yaptırdığı Şehitler Çeşmesini şehit aileleriyle birlikte açtı.
Maltepe Belediyesi tarafından yaptırılan Şehitler Çeşmesi, Başıbüyük’te düzenlenen bir törenle açıldı. Yüzlerce yıldan bu yana ilçenin su ihtiyacını karşılayan Kayışdağı suyunu ilçe sakinleriyle yeniden buluşturan çeşme, tüm şehitler başta olmak üzere Maltepeli şehitler Bayram Aksu, Bayram Aydın, Bekir Bayram, Bünyamin Ot ve Yaşar Yeniören’in anısına ithaf edildi. Açılışa Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Başıbüyük Araştırma, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Çelik, meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri, şehit aileleri ve mahalleliler katıldı.
Açılışta konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Buradan akacak olan çeşmeden insanlarımız su içtiklerinde, yukarı baktıklarında şehitlerimiz anmalar olacak düşüncesiyle Sayın Kaymakamımıza da danışarak Şehitler Çeşmesi adını koyduk. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten günümüze kadar bu toprakların emperyalistlere karşı tam bağımsız bir şekilde yaşayabilmesi ve yaşatabilmesi için 10 binlerce şehit vermiş bu topraklar. Hiç fazla geriye gitmeye gerek yok. 15 Temmuz’da yine yüzlerce şehit verdik. Allah’a şükür ki hepimiz bugün dimdik şekilde tıpkı Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti kurduğu gibi nereden gelirsen gel yeter ki Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı ol şiarıyla bir araya gelmişlerdir” dedi.