Marmara Belediyeler Birliği ile Türk Kızılayı, sel felaketi ile mücadele eden Makedonya’ya 5 TIR yardım malzemesi gönderdi.
Makedonya Üsküp’teki sel felaketinin ardından Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ile Türk Kızılayı afet bölgesine yardım TIR’ları gönderdi. MBB ve Türk Kızılayı işbirliğiyle gerçekleşen yardım kampanyası için toplanan malzemeler, Tuzla Akfırat Türk Kızılayı deposundan Üsküp’e gönderildi. Üsküp’e gidecek olan hijyen ve gıda malzemesi dolu 5 TIR’ı Marmara Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Tunç uğurladı. Marmara Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kampanyayla ilgili bilgi vererek, “Kardeşlik sınır tanımaz cümlesinin tam karşılık bulduğu bir kampanya oldu. Sadece Marmara Bölgesi’ne hitap etmiyor belediyelerimiz. Birçok organizasyonlarda gerek yurt dışı, gerek yurt içinde Marmara Belediyeler Birliği olarak da birçok desteklerde bulunduk. Daha önce de İsmail Hakkı Bey hem İstanbul Büyükşehir Belediyemiz hem de Kızılay adına o bölgeye gitti, bir takım tespitler yaptı. Onun yapmış olduğu tespitler doğrultusunda bugün gönderecek olduğumuz malzeme temizlik, hijyen ve gıda ağırlıklı malzeme olarak gönderiyoruz. Tabi bu oradaki problem giderilene kadar bu tür çalışmalarımız da devam edecek” diye konuştu.
“Kampanyadan birikenleri bölgeye ulaştıracağız”
Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Tunç ise, Üsküp’teki sel felaketine değinerek, “5 yerleşim merkezinde 3 bin 500 hane var. Bu evlerin hasar tespiti ile alakalı Makedonyalı yetkililer bir çalışma başlattılar. Şu anda Kızılay aracılığıyla Marmara Belediyeler Birliğimizin oluşturduğu bu kampanyadan birikenleri bölgeye ulaştıracağız. Bugünkü TIR’larla birlikte 11 TIR yardım malzemesi ulaşmış olacak. Bu insanlar yaşam alanları temizlendikten sonra kaybettikleri bütün eşyalarını alma noktasında sıkıntı çekebilirler. Eve giren çamurlu sular özellikle halı, çekyat, yatak, beyaz eşyaların tümü kullanılmaz hale gelmiş ve hepsini dışarıya atmışlardı. Kampanyamızın bundan sonraki bölümlerinde sayın başkanlarımıza da arz ettim. En azından Türkiye’de bundan sonra kampanyanın beyaz eşyaya yönelik olması çok faydalıdır” ifadelerini kullandı.