Ramazan ayı dolayısıyla Eyüp Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi farklı programlara evsahipliği yapıyor.
Eyüp Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği etkinlik, söyleşi ve iftarlarla Eyüp’ün nabzını tutuyor. Kültür Merkezi öğlen çocuklar akşam yetişkinler için düzenlediği programlarla Eyüp’te manevi bir bütünlük oluşturuyor.
Civar çevre ve farklı semtlerden kültür merkezine gelen vatandaşlar sabahları Mukabele ve Kur’an Kıssaları Sohbeti ile Ramazan’ı ihya ediyor. Öğlenleri başlayan çocuk etkinliklerinde özellikle kültür merkezinin çevresindeki sokaklardan gelen aileler çocuklarına hem Ramazan’ın ruhunu anlatmak için burayı tercih ediyor hem de onları oyunların içine sokup eğlenceli dakikalar geçirmesini istiyor.
Anadolu’da eski ve köklü bir gelenek olmakla birlikte zamanla unutulmaya yüz tutmuş olan “Tekne Orucu” ile çocuklar iftar sonrasında bir araya geliyor. Çocuklar meddah ve gölge oyunları ile eğlenip tuttukları Tekne Orucu’nun keyfini çıkararak neşeli dakikalar yaşıyor. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun mezuniyet iftarlarından, öğrenci birliklerinin iftarlarına sahne olan Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi haftanın belirli günlerinde sunduğu Musiki Saati programı ile Eyüplüler hem ilahiler hem de Türk Sanat Müziği dinliyor. Her hafta Tasavvuf ve İrfan Sohbetleri’nin meşk edildiği merkezde maneviyat ağırlıklı sohbetlerle beraber tekke kültürü yaşamaya devam ediyor.