Şile trafiğinin rahatlaması adına büyük öneme sahip yeni terminal alanının yapımında sonra yaklaşıldı. Terminal alanının tamamlanması ile birlikte otobüsler şehir içine girmeyecek, böylece trafik sıkışıklığı büyük oranda engellenerek, araç trafiği rahatlayacak.
Şile’nin yaz aylarında artan turizm nüfusuyla oluşan yoğun trafik sorunlarına karışı çözümler hayata geçiyor. Şile’de trafik ve otopark sorununu çözmek için kollarını sıvayan Şile Belediyesi, ilk olarak ‘Şile Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi’nin startını verdi. Bu kapsamda eski terminal alanı yıkıldı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Şile 600 araçlık çok katlı otoparka kavuşacak. İkinci olarak dolgu alanda yapımı devam eden Şile Liman Yenileme ve Yat Limanı Projesi kapsamında yeni rezerv otopark alanlarının oluşturulması ile merkez trafiğinin rahatlaması sağlanacak. Şile Belediyesi tarafından Şile’de trafik ve otopark sorununu çözmek için atılan üçüncü adım ise ‘Yeni Terminalin Bayrak Park Mevkiine Taşınması’ projesi. Yapımı hızla devam eden ve yakında hizmete açılması planlanan Yeni Terminal Alanı ile büyük araçların şehir içine girişi engellenirken, sıkışıklığa neden olan tüm sebepler ortadan kaldırılmış olacak.
Şehir içi kısa mesafeli servisler başlayacak
Başkan Tabakoğlu, "Yeni terminal alanımız hemşehrilerimize hayırlı olsun. Trafik sorunumuza karşın yapmış olduğumuz projelerle çözüm ürettik. Son olarak ilçemizdeki trafik sorununu en aza indirecek yeni terminal alanımızı da tamamlamak üzereyiz. Terminal alanına yaya ulaşacak vatandaşlarımız içinde kısa mesafeli servislerimiz olacak. Şehir içi kısa mesafeli seferlerimizle terminal alanımıza ulaşımda kolaylaşmış olacak" dedi.