Şile Belediyesi öncülüğünde ile yönetimi, STK ve vatandaşların katılımıyla 15 Temmuz darbe girişimine karşı hazırlanan ortak bildiri kamuoyuna duyuruldu.
Şile Kültür Merkezi’nde Şile Kaymakamı Salih Yüce, Garnizon Komutanı Ali Beşir, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, tüm siyasi parti temsilcileri, Şile Kent Konseyi üyeleri, tüm STK üyeleri, kamu temsilcileri ve Şileli vatandaşların katılımı ile 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak bildiri kamuoyuna duyuruldu.
Bildiride; “Aziz milletimize, milli irademize, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Şanlı milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milletinin devletine, hükümetine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Bu destek, Türk demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.
Birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain girişime karşı, demokrasimize ve milli irademize sahip çıkan devlet büyüklerimize, yurdun dört bir yanında bedenlerini siper eden kahraman halkımıza, bu girişimin bertaraf edilmesinde mücadele eden Emniyet güçlerimize ve darbe girişiminin karşısında duran giydiği üniformanın değerini bilen gerçek Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bizi karanlığa sürükleyecek bu hain saldırıya direnerek canını ortaya koyan şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Halkımıza ve milli irade’ye yönelik her türlü tehdit; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla her zaman bertaraf edilecektir. Darbelerin karşısında milli iradenin ve hukukun üstünlüğünün yanındayız. Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” açıklamaları yer aldı.
Toplantıda konuşan Şile Belediye Başkanı Tabakoğlu, “Bugün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Aynı olayların yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Bizler 15 Temmuz da bu milletin gücünü gösterdiği, milli iradeye sahip çıktığı bir duruşa şahitlik ettik. Darbe girişimine karşı varını yoğunu ortaya koyan, tankları durduran bu yüce millet, bu ülkede artık hiçbir şekilde darbe yapılamayacağını demokrasisine sahip çıkarak göstermiş oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin başladığı andan itibaren milli duruş gösteren tüm Şile halkına teşekkür ediyor böyle bir şehre ve güzide vatandaşlara sahip belediye başkanı olduğum için gurur duyuyorum” dedi.