Şile’de Sungurlu Mahallesi’ni Kalemköy Mahallesi’ne bağlayacak Sungurlu Köprüsü temel atma töreni gerçekleştirildi.
Uzun yıllar boyunca Sungurlu köyünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan köprünün temelleri Şile Kaymakamı Salih Yüce, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Meclis üyeleri, STK Temsilcileri, mahalle muhtarları ve Şileli vatandaşların katılımı ile atıldı. Sungurlu köyünü Kalemköy’e bağlayacak olan köprü ile ulaşım kolaylaşmış olacak.
İBB, DSİ ve Şile Belediyesi ile ortak geliştirilen projede, yağışlı havalarda ve dere debisinin yüksek olduğu dönemlerde, gerek ulaşıma gerekse köye etki etmeyecek şekilde tasarlanan köprü ile Sungurlu köyü ve civar köylerdeki vatandaşlar rahat ulaşım sağlayacak.
Temel atma töreninde vatandaşlar Şile Belediye Başkanı Tabakoğlu’na yoğun ilgi gösterirken, yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkürlerini iletti. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Tabakoğlu ise, "Uzun zamandır çözüm bekleyen bir projeyi bugün hayata geçiriyoruz. Sungurluyu Kalemköy’e bağlayacak köprümüzle ulaşım daha da rahatlayacak. Bugün burada emeği geçen kim varsa Şile Belediyesi çalışma arkadaşlarıma, İBB Alt Yapı, Üst Yapı Daire Başkanlıklarına teşekkürlerimi sunuyorum. Hemşehrilerimiz tarafından seçilirken verdiğimiz hangi söz varsa hepsini tutacağız. Tüm eksikliklerimizi, sorunlarımızı en kısa sürede gidereceğiz. Köprümüz hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Konuşmaların tamamlanması ile birlikte Sungurlulu vatandaşlarla birlikte temel atılacak alana geçen Belediye Başkanı Can Tabakoğlu kurdele kesiminin ardından fore kazık makinesine geçerek ilk kazmayı vurdu.