5’inci AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Sempozyumda Yerel Yönetimler ‘Gençlik ve Belediye’ yarışmasında Simurg Projesi ile jüri özel ödülü alan Eyüp Belediyesi’nin ödülünü Başkan Remzi Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı.
Göreve geldiği günden bu yana özellikle kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik proje ve faaliyetleri ile dikkat çeken Başkan Aydın, bu hizmetleri ile ödülleri toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kültür Bakanlığı, Tarihi Kentler Birliği ve Belediye Oscarları’ndan ödüller alan Eyüp Belediyesi ve Başkan Aydın, bu kez de Gençlik ve Belediye yarışmasında jüri özel ödülü aldı.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı sempozyum, Ankara Ticaret Odası Congresium’da gerçekleştirildi. “Gençlik ve Belediye” konulu Yerel Yönetimler Sempozyumu iki gün boyunca sürecek.
SİMURG’A JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
Sempozyumda Yerel Yönetimler ‘Gençlik ve Belediye’ Yarışması’nda dereceye giren belediyelere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödülleri takdim edildi. Eyüp Belediyesi, Simurg 5-25 yaş Yaygın Eğitim Projesi ile katıldığı yarışmada jüri özel ödülüne layık görüldü. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yapılan törende ödülü Başbakan Davutoğlu’nun elinden aldı.
Ödül töreninde konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bu yıl gençlik konusunu merkeze aldıklarını belirterek, "Gençliğe en iyi hizmet eden belediyeleri bulalım, hem ödül verelim hem de stant açtırarak diğer belediyelere örnek gösterelim istedik. Bu bağlamda Eyüp Belediyemizi kutluyorum" dedi.
"AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ TÜRKİYE ÇAPINDA BİR MARKADIR"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ödül töreninin Türkiye’nin en titiz yarışmalarından biri olduğunu belirterek, "Yapılan çalışmalar, her bir proje hem uygulamacılar hem de akademisyenler tarafından tek tek değerlendirilmektedir. AK Parti belediyeciliği Türkiye çapında bir markadır. AK hareketin mayalandığı yer belediyelerdir" dedi.
Başbakan Davutoğlu, ödül töreni sonrasında Eyüp Belediyesi’nin açtığı Simurg standını da ziyaret etti. Eyüp Belediye Başkanı Aydın’ın eşlik ettiği Başbakan Davutoğlu, "Eyüp Sultan’a başkan olmak güzel bir şey. Başkanımızın çalışmalarını takdir ediyoruz. İstanbul’da Eyüp Belediyesi’ne özel ziyarette bulunacağım" dedi.
Ödül töreni sonrasında bir açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, Eyüplü çocuklar ve gençler için uzun süren bir araştırma ve ön çalışma sonrasında geçtiğimiz yıl hayata geçirilen projenin böyle bir ödül ile karşılık bulmasının önemine dikkat çekti. Aydın, "Simurg projemiz bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz, gençlerimiz, çocuklarımız için önemli bir proje. Bu projede çocuklarımız kendilerini keşfetme ve hayata dair yönlerini belirleme imkanı buluyorlar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim için çok değerli bir ödül. Bu ödül tabii ki yaptığımız hizmetlerimiz açısından da önemli bir motivasyon kaynağı" diye konuştu.
Programın 7 ayrı dalda hizmet verdiğini belirten Başkan Aydın, "Değerler Eğitimi Ev Okulları 5-9 yaş, Bilgi Evleri 10-14 yaş, Gençlik Merkezleri 15-19 yaş, Genç Akademisi 20-25 yaş, Çalışan Genç Akademisi ise 15-25 yaş arasına hitap edecek. Ayrıca Yedinci Vadi Akademisi öne çıkan öğrencilerin eğitimi, Klavuz Akademisi ise Simurg eğitmenlerinin eğitimi için planlandı. Simurg Yaygın Eğitim Programı’nın getirdiği yenilik, eğitimde bilgiden çok öğrencinin kişiliğine, özelliğine, yeteneğine, hedefine öncelik vermesi. Kişiye her yerde kolaylıkla ulaşılacak bilgiyi sunmak değil ona ancak kendi çabasıyla elde edeceği bilginin yolunu açmak. Simurg sınava değil, hayata hazırlıktır. Simurg kendi kanatlarıyla uçmaktır” dedi.
Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda ayrıca ‘Gençlik ve Belediye’ temalı yarışmada dereceye giren belediyelerin projelerinden oluşan bir serginin açılışı gerçekleştirilecek. İkinci günde belediye başkanlarının ve uzman konukların konuşmacı olarak yer alacağı 3 ayrı oturum şeklinde paneller yapılacak.