Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu tarafından Edirne’nin İpsala ilçesinde yaptırmış olduğu ve kendi isminin verildiği Rabia Kadıoğlu Camii’nin açılışı gerçekleşti.
Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında temeli atılan ve kısa sürede yapımı tamamlanan Rabia Kadıoğlu Camii’nin açılışına; Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Balkanlardan gelen müftüler, Bulgaristan ortadoks Kilisesi görevlileri ve Filistin’den gelen heyetler katılım sağladı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra açılış konuşmasını yapan İpsala ilçe müftüsü Kazım Tekkoyuncu ; “Balkanların, Batı Trakya’nın, Diyanet işleri başkanları, Müftüleri çok değerli hocalarım Kâbe’nin şubesi olan camilerden birisini daha inşa etmiş bulunmaktayız. İnşallah açılışını yapacağız. Ben hepinize bu vesileyle davetimize icabet ettiğiniz için hoş geldiniz diyorum” dedi.
“CAMİLERİMİZ KABETULLAH’IN ŞUBESİDİR"
Programda daha sonra konuşma yapan Diyanet işler Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez şöyle dedi; “ Kabetullah’ın şubesi denilecek bir camimiz ’in, mescidimiz ’in açılışında bugün beraberiz. Yüce Rabbimiz ( S.A.V ) bize yüreğimize yerleşen sevgili peygamberimizin o sevgisini, muhabbetini hiçbir zaman yüreğimizden ayırmasın. Ülkelerin arasına hudutlar konulabilir ama sevginin arasına hudut konulamaz. Coğrafyaların arasına hudut konulabilir ama bir sevgi var ki o sevginin arasına bir hudut konulamaz oda peygamber sevgisi, Muhammed Mustafa sevgisidir. Bu Camii’nin yapımında emeği geçen kardeşlerimizden Allah razı olsun, camiiler bizim aynı zamanda bağımsızlığımızın, İstikbal’imizin simgesidir” dedi.
Esenyurt Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Edirne’nin İpsala ilçesine yapılan yardım ve hizmetlere ihtiyaç duyulduğu takdirde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu destek vermeye devam edeceklerin söyleyerek, “Edirne ve İpsala’da yaşayan hemşerilerimize camimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Programda daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir tarafından Rabia Kadıoğlu Camii’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışı yapılan camide İlk ezanın okunmasıyla beraber açılışa katılan konuklar öğle namazı kıldı.
Rabia Kadıoğlu Camii ’sinde ilk namazın eda edilmesinin ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve beraberindeki heyet İpsala Fuar alanındaki kutlu doğum haftası programına katıldı.