Ümraniye'de iddialara göre sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kızın evine giden M.C.Y isimli şahıs, kızın ailesi tarafından başına silah dayayarak çıplak fotoğrafları çekildi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, şahısları kıskıvrak yakaladı. Yakalanan şahıslar daha sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLA ŞANTAJ

İddialara göre, 2 Ekim günü M.C.Y isimli erkek şahıs sosyal medya üzerinden tanıştığı F.Ö isimli şahsın evine gitti. Bir süre sonra iddiaya göre F.Ö 'nün annesi N.Ö ile babası İ.Ö eve geldi. Ardından baba İ.Ö M.C.Y'nin başına silah dayayarak çıplak fotoğraflarını çekti. Anne N.Ö ise ise M.C.Y 'nin kafasına sopayla vurarak cep telefonu ve 450 TL parasını gasp etti. Ardından anne ve baba M.C.Y'yi tehdit ederek, daha fazla para vermediği takdirde görüntüleri sosyal medyada paylaşacakları yönünde şantaj yaptı. Bu olay üzerine harekete geçen Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, F.Ö, N.Ö, İ.Ö isimli şahıslarla ve olayla bağlantısı olduğu tespit edilen M.C.Y isimli şahsın kardeşi S.Y'yi yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda da olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 adet kurusıkı tabanca, gasp edilen telefonunda bulunnduğu 5 adet cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, " yağma, şantaj,silahla tehdit" suçlarından 3 Ekim günü adli makamlara sevk edilen şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.