Ramazan ayı dolayısıyla her akşam Ramazan Etkinlik alanında çeşitli iftar programları düzenleyen Sultangazi Belediyesi, ilçe esnaflarını ve İslam ülkelerinden davet edilen Müslümanları iftarda bir araya getirdi.
Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayında dünyanın farklı coğrafyasında yaşayan Müslüman ülkeleri Sultangazi’de konuk etmeye devam ediyor. Ramazan ayının 27. gününde, Ramazan Etkinlik alanında düzenlenen iftarda ilçe esnafları ve İslam ülkelerinden davet edilen Müslümanlar bir araya geldi. İftar programına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katılarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Kuran’ı Kerim tilavetinin de yapıldığı iftar programında ezanın okunmasının ardından vatandaşlar oruçlarını açtı.
Ramazan Etkinlik alanında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay 8 yıllık görev süreci boyunca en güzel ramazanlardan birini yaşadıklarını ifade etti. Sultangazi’de ramazan ayında yapılan etkinlikleri anlatan Altunay konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Türkiye gibi örnek ülke dünyada yok"
“8 yıldır görevdeyim. Sultangazi’de en güzel ramazanlardan birini yaşadık. Çünkü komşularımızın, halkımızın, dostlarımızın yanı sıra İslam ülkelerinden misafirlerimiz oldu. Onlar gerek tarihsel, gerekse kültürel ve sanatsal olarak o farklılıklarını buraya yansıttılar. Ayrı coğrafyalardan geldiler sofrayı bizimle paylaştılar. Sonuç olarak bu çadırın altında 40 binden fazla insan istifade ederken hemen yanı başımızdaki diğer çadırda ay boyunca 90 bin insan istifade etmiş oldu. Arkadaşlarımın bana verdiği rakam şu ana kadar 130 bin kişi. 2 gün daha var. Öte yandan her gün 10 bin kişi çorba çeşmelerinden istifade ediyor. Böyle bereketli ve sevgi dolu bir ramazan geçirdik. İnsanlar bu ay hep vermek için yarıştı. Biz paylaşan bir toplumuz. Yardımsever, konuksever bir yapımız var. Dünyada Türkiye gibi örnek bir ülke yok. En fazla yardım eden ülkelerin başında geliyoruz“.