Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis ve vatandaşlar için mevlit okuttu.
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit olan polis ve sivil vatandaşlar için Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ortaklığında mevlit okutuldu. Sultangazi’deki Sultançiftliği Merkez Camisi’nde akşam namazı sonrasında okutulan mevlide, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Kayadelen, Sultan Çiftliği Merkez Camii imamları ve çok sayıda vatandaş çocuklarıyla birlikte katıldı.
Sultançiftliği Merkez Camii’nde akşam namazı sonrası okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından yapılan dualarla şehitler anılırken, duygusal anlar da yaşandı. Mevlit programının ardından cami çıkışında vatandaşlara lokum dağıtıldı.
Mevlit programında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bu kalkışmanın 14. Gününde meydanlar yine tıklım tıklım dolu. Daha önce de şehitlerimiz için böyle bir mevlidi şerif okutmuştuk. Bugün ilçe emniyet müdürlüğümüzle birlikte bir program yaparak ilçemizin en büyük caminde şehitlerimizi anmak adına kuranı kerim okutuyor, mevlidi şerif düzenliyoruz. Allah, hem demokrasi şehitlerimize, hem bundan önceki tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Onlara en güzel makamları lütfetsin. Yaralılarımıza rabbim acil şifalar versin. Allah, bu acıları bir daha bu ülkeye yaşatmasın diye dua ediyoruz. Milletin, heyecanı ve coşkusu devam ediyor. Meydanları hiçbir zaman terk etmiyor. Bayrakları sürekli sallayarak, biz buraların bekçisiyiz diye adeta her meydandan ciddi bir ses çıkıyor. Bizlerde belediye olarak bu manada üzerimize düşen bütün görevleri yaparak, gerek araçlarımıza, gerek lojistik desteklerimizle vatandaşımızla beraberiz. Bu duruşlarından dolayı, ben vatandaşlarımıza bir kere daha teşekkür ediyorum. Emirle çıktık, emirle de döneceğiz” dedi.
Sultançiftliği Merkez Camii’nde düzenlenen mevlit programı sonrası Sultangazi Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav üstü kavurma ikram edildi.