Sultangazi’de İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokullarında okuyan öğrencilere yönelik yurtiçi ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere için ödül töreni düzenlendi.
Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sultangazi İlim Yayma Cemiyeti tarafından ortaklaşa düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Ensari, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, İlim Yayma Cemiyeti Teşkilatlanma Müdürü Nurullah Şimşek, Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat Özaydın, İlçe İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Fevzü Dülger, Eğitim Birsen 2 Nolu Başkanı Rıfat Kavak, İlçe Sağlık Müdürü Emrah Eray, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler veliler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.
Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde yapılan tören Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Protokol ve selamlama konuşmalarının ardından Önder Başkanı Halit Bekiroğlu öğrencilere kitap okumanın, sanatla uğraşmanın ve sporla ilgilenmenin önemini vurguladı. Program, şiir dinletisi, ilahiler ve öğrencilerin yaptığı çalışmaları yansıtan sinevizyon gösterisiyle devam etti. Yurtiçi ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren 268 öğrenciye ödül verildi. Öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı dergi, ebru, maket çalışmaları projeler vs. çalışmaların yer aldığı sergiyle program sona erdi.