Bayrampaşa Belediyesi ve Suriye Forum Derneği tarafından düzenlenen Suriyeli Çocuklar Arası Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuvada birinciliği kazanan Suriye Nur Okulu Takımı öğrencileri, şampiyonluk kupasını Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in elinden aldı.
Bayrampaşa’da düzenlenen Suriyeli Çocuklar Arası Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuvanın son maçında karşı karşıya gelen Suriye Nur Okulu Takımı ile Njom Alğad Takımı kıyasıya oynadı. İlk devre maç 1-1 biterken ikinci yarıda bu skor Suriye Nur Okulu Takımı’nın son dakikalara attığı 2 golle beraber 3-1 sona erdi. Turnuvanın şampiyonluğunu kazanan takım sevincini kutlarken ikinciliği Njom Alğad Takımı, üçüncülüğü ise Kademon Okulu aldı.
Maç sonunda sahaya gelen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, şampiyon olan takım ve 2’inci ile 3’üncülüğü hak eden takım futbolcularına madalya takdim etti. törenin sonunda ise şampiyonluğu elde eden Suriye Nur Okulu Takımı ve diğer takımlara derecelerine göre şampiyonluk kupasını kendi elleriyle takdim etti.
YÜZLERCE SURİYELİ ÖĞRENCİ TURNUVADA TER DÖKTÜ
Tören sonunda müsabakalara ilişkin bilgi veren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bir Bayrampaşa ölçeğinde olaya baktığımızda çok mutluyum. Hemen hemen İstanbul’da ki bütün yavrularımızı buraya topladık. Bütün okullarında okuyan Suriyeliler buraya geldiler ve futbolla onları buluşturduk, entegre ettik. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirdik. Biz necip bir millet olarak tarihsel bağlarımız olan Suriye halkıyla, onların yavrularıyla daha çok dost olmak onların şu anki psikolojik durumlarını çok iyi tahmin eden bir belediye başkanı olarak 1.5 - 2 aya yakın bir zaman içerisinde onlarla hep beraber olduk. Çok güzel bir turnuva oldu ve yüzlerce Suriyeli yavrumuz burada dostane bir futbol müsabakasında yarıştılar. Ve sonunda 1. , 2. , 3.’ye ödüllerini verdi” dedi.
Aydıner, “ Bu şunu gösteriyor; Bayrampaşa Belediyesi olarak biz futbolun merkezi olan Bayrampaşa’da, basketbolun merkezi olan Bayrampaşa’da, bundan böyle bu yavrularımıza futbolda daha çok ev sahibi olarak görev yapacağımızı ifade ediyorum. Tabi onlar şu anda vatanlarından ayrılmış, ülkelerinden kopmuş bir şekilde burada eğitim ve öğretimlerini bütün okullarda ve liselerde ve ortaokullarda, ilkokullarında yapıyorlar. Bayrampaşamızda da yüzlerce Suriyeli aileler var, çocuklar var. Onlara da aynı şekilde maddi manevi her türlü desteği yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Aydıner, “Gönül şu biran önce savaş bitsin, onlarda kendi ülkelerine, vatanlarına gitsinler ama Türkiye’de savaş bitinceye kadar Türkiye Cumhuriyeti olarak biz başta cumhurbaşkanımız, başbakanımız olmak üzere bize düşen ensarlık görevini inşallah sonuna kadar yapacağız” dedi.