Sultangazi Belediyesi, Suriyeli öğrencilere ücretsiz defter dağıttı. Sultangazi Belediyesi ilçedeki 5 okulda eğitim gören, 4 bin 200 Suriyeli öğrenciye 6 farklı ebatta 25 bin defterin dağıtımını gerçekleştirdi. Şehit Furkan Doğan İmam Hatip Ortaokulu Geçici Eğitim Merkezi’nde öğrencilere defter dağıtan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bizler, muhacir olan sizlere ’ensar’ olduk. Kardeşliğimiz her zaman sürecektir” dedi.
Sultangazi Belediyesi, bu yıl 110 bin öğrenciye 11 farklı ebatta 600 bin defteri ücretsiz dağıtmıştı. Eğitime yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Sultangazi Belediyesi, bu kez ilçede eğitim gören 4 bin 200 Suriyeli öğrenciye, 6 farklı ebatta 25 bin defteri ücretsiz olarak dağıttı.
Şehit Furkan Doğan İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere defterlerini dağıtan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Suriyeli öğrencileri ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Türkiye’nin tüm dünyaya, Suriye’de yaşanan katliamların sona ermesi için haykırdığını belirten Başkan Altunay, şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız tüm dünyaya ’Bu zulmü bitirin’ diye haykırıyor. Suriyeli mülteciler acı çekmesin istiyor. Burada Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarma çabasındayız. Suriye’deki savaşın son bulmasını ve sizlerin huzur içinde yurdunuza dönmenizi diliyoruz. Buradaki dostlukları her yerde anlatacağınızı ümit ediyoruz. Biz sizlerin de tabiriyle muhacir olan sizlere ensar olduk. Kardeşliğimiz her zaman sürecektir” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Başkan Altunay öğrencilere defterlerini dağıtarak, eğitim hayatlarında başarılar diledi.