Darbe girişiminin engellenmesinin ardından meydanları boş bırakmayan vatandaşlara Taksim Meydanı’nda bir firma tarafından sucuk ikram edilirken, meydana seyyar tuvaletler konuldu.
15-16 Temmuz tarihinde bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimini engellemek için milyonlarca vatandaş tüm Türkiye’de sokağa çıkarak demokrasiye sahip çıkmıştı. 15 Temmuz gecesinden bu yana binlerce vatandaş İstanbul Taksim Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara bir gıda firması tarafından 25 bin adet sucuk ekmek dağıttı. Taksim meydanında iki farklı noktada dağıtılan sucuk ekmekler için uzun kuyruklar oluştu.
Taksim Meydanında sucuk ekmek dağıtan gıda firması yetkilisi Ahmet Gümüş, “Vatanıma, milletime, bayrağıma bu halk sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu firmamız yaptığı için teşekkür ediyorum. Bugün ve yarın 25 bin, Cuma günü 60 bin kişiye sucuk ekmek dağıtacağım” dedi.
Taksim meydanında demokrasi nöbeti tutmaya gelen bir vatandaş ise dağıtılan sucuk ekmekler ile ilgili, “Çok güzel. Halkla beraber paylaşmak, halkla beraber olmak çok güzel. Bizim bir şeref burada olmak” şeklinde konuştu.
Öte yandan Taksim Meydanı’na vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seyyar tuvaletler konuldu.