Çin malı oyuncaklara karşı yaşatılmaya çalışılan Tarihi Eyüp Oyuncakları çocukların ellerinde hayata buldu. Tarihi oyuncakları rengarenk boyalarla süsleyen minikler keyifli dakikalar geçirdi.
400 yıllık tarihe dayanan Tarihi Eyüp Oyuncakları çocukların ellerinde hayat buldu. Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeyle değerini yeniden kazanmaya başlayan tarihi oyuncaklar, Çin malı oyuncaklara karşı yaşatılmaya çalışılıyor. Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen çocuklar tarihi oyuncaklara rengarenk boyalarla şekil verdi. Büyük bir titizlikle çalışan çocuklar, hayal dünyalarının renklerini oyuncaklara yansıttı.
"AMACIMIZ EYÜP OYUNCAKLARINI UNUTTURMAMAK"
Tarihi Eyüp Oyuncak Atölyesi’nden Gönül Sekizkardeş, Çin malı oyuncaklara karşı tarihi oyuncakları yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Eyüp oyuncaklarının tarihini yaşatmaya çalışıyoruz. Amacımız bu Eyüp oyuncaklarını daha ileriye götürmek, çocuklarımıza da Eyüp oyuncaklarını ileride unutturmamak. Bu oyuncaklar 1700 yıllara kadar Evliya Çelebi seyahatnamesinde 100 dükkan ve 105 ustadan bahsediyor. Tabi zamanla plastiğin çıkmasıyla bu oyuncaklar unutulmaya yüz tutmuş. Çin malına karşıyız. Çocuk sağlığına zararlı" diye konuştu.
Oyuncakları keyifle boyayan Doruk Keskin isimli çocuk, "Ben buradaki oyuncakları daha çok sevdim. Bunlar benim oyuncaklarıma benzemiyor, çok güzeller" dedi.