TEOG sınavına Beyoğlu Belediyesi’nin Semt Konaklarında açtığı ücretsiz kurslarda hazırlanan öğrenciler, sınav arifesinde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret etti. Sekizinci sınıf öğrencisi Esin Güler, “Bu kurslar sayesinde biz TEOG’a daha iyi hazırlandık, bilgimizin artmasında payı çok büyük. Bu kursların seneye kardeşlerimiz için de devam etmesini istiyoruz” dedi.
Liseye yerleşmek için 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılacağı sınavlar bugün başladı. 2016 TEOG sınavına Beyoğlu Belediyesi’nin Semt Konaklarında açtığı ücretsiz kurslarda hazırlanan öğrenciler, sınav arifesinde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler. Arkadaşlarının gönderdikleri teşekkür mektuplarını da Başkan Demircan’a teslim eden öğrenciler, gelecekle ilgili hedef ve hayallerini de Başkan Demircan’la paylaştılar. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Demircan da, öğrencilere öğütler vererek TEOG sınavında başarılar diledi.
"BİZ NE YAPIYORSAK İNSAN İÇİN YAPIYORUZ"
Başkan Demircan çocuklarla yaptığı sohbette rotanın belli olmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Yani rota belliyse, start verdiğinde yol alabiliyorsun. Bir istikametiniz, rotanız olmalı. Tam istediğin olmasa bile yakın bir rota belirlenmeli. Çünkü başarılı olmak için önce hedefinizi belirlemelisiniz. Biz ne yapıyorsak insan için yapıyoruz. Bir çeşme olsun, bir bina olsun ya da bir icat, hepsi insan için. Çevremizdeki insan ne kadar fazlaysa, hayatı o kadar yaşıyoruz demektir. İnsanın görev sadece işe git gel olmamalı, insanlık vazifelerini de yerine getirebilmeli” dedi.
"BU KURSUN KARDEŞLERİMİZ İÇİN DE DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ"
Beyoğlu Belediyesi’nin açtığı ücretsiz kurslarla TEOG sınavına hazırlanan 8. Sınıf öğrencisi Esin Güler, kursları çok beğendiğini ifade ederek, “Bizim için gerçekten çok iyi bir şeyyaptınız. Bu kurslar sayesinde biz TEOG’a daha iyi hazırlandık, bilgimizin artmasında payı çok büyük. Bize anlamadığım konuların netleşmesinde katkıda bulundu. Bu kursun seneye kardeşlerimiz için de devam etmesini istiyoruz.Bugün buraya başkana yazdığımız mektupları vermeye ve teşekkür etmeye geldik” derken Gülcan Can isimli öğrenci de, “Başkanımız bizler için çok önemli bir çalışmaya imza attı. Semt konaklarında bizler için kurslar açarak hocalar tuttu.Kendisine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.