Tuzla Belediye Meclisi, olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Partilerin desteğiyle hazırlanan ortak bildirinin okunduğu meclis toplantısında konuşan Tuzla Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "En kötü demokrasi en iyi cunta yönetiminden iyidir” dedi.
Tuzla Belediye Meclisi darbe girişimi nedeniyle olağanüstü toplandı. Meclisin açılış konuşmasını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptı. Salonda her koltuğa Türk Bayrağı konurken toplantı öncesi darbe girişiminde şehit düşen sivil, asker ve polisler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Meclis toplantısında AK Parti, CHP ve MHP’nin destekleriyle hazırlanan ortak metin okundu.
Partiler ortak bildiri hazırladı
Metinde özetle şu ifadelere yer verildi: “Tuzla halkının temsilcisi olan bizler Tuzla halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir” ifadelerine yer verildi. Milletimiz müsterih olsun. Şanlı direniş sırasında milletimizi aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Tüm Türkiye’de 265 vatandaşımız şehit olmuş bin 440 vatandaşımız da yaralanmıştır. Darbeye direnirken şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”
"En kötü demokrasi en iyi cunta ve diktatörlükten daha iyidir"
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı toplantı sonunda yaptığı konuşmada ise, "Şunu çok biliyoruz ki şehitlerimiz canımızı yakmaktadır. Allah bir daha bize bugünleri yaşatmasın diyorum. Bütün bunların yanında bu işin asla bir siyasi partinin işi olmadığını tamamen bütün ülke meselesi olduğunu herkes çok iyi bilmelidir. Çünkü biliyoruz ki en kötü demokrasi en iyi cunta ve diktatörlükten daha iyidir" dedi.