Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve 72 il, ilçe ve köy derneği teröre karşı birlik ve beraberliği ile tek yürek oldu. Kadir Gecesi’nde buluşan Başkan Yazıcı ve dernek yöneticileri, terörü ve teröre destek verenleri hep bir ağızdan lanetledi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile Tuzla Hemşehri Dernekleri, Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek terörü lanetledi. Birlikte yenilen iftarın ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Serhan Kural, Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu Başkanı Recep Demir ile 72 il, ilçe ve köy derneğinin başkan ve yöneticileri, ortak basın açıklamasında bulunarak terör saldırılarını lanetledi.
“Biriz ve beraberiz”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlara karşı birlik ve beraberlikle yanıt verdiklerini söyledi. Yüzde 95 ortak değer taşıyan bir milletin yüzde 5’lik farklılıkları üzerinden terör olayları çıkarılmak istendiğini belirten Başkan Yazıcı, “Biz, bütün farklılıklarımızla biriz ve beraberiz. Terörün yapmaya çalıştığı korku salma, korku imparatorluğu kurma düşüncesini hep birlikte yok edeceğiz. İnançlarımızla, değerlerimizle, kardeşliğimizle, medeniyetimizle, bu topraklarda yaşadıklarımızla, acılarımızla, sevinçlerimizle o kadar çok ortak noktamız var ki. Ülkemizde farklı bir şey aramamıza gerek yok, birbirimize sarılmak zorundayız. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı, birlik ve beraberliğimizle yanıt veriyoruz” dedi.
Tuzla hemşehri dernekleri, terörü kınadı
Tuzla Hemşehri Dernekleri de, basın açıklamasında terörü kınadı. Tuzla’nın sosyo-kültürel mozaiğini oluşturan dernek yöneticileri, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu suçu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizm ile teröristlerin hedefi; insanlık, kardeşlik, millet, ortak gelecek ve birlikte yaşama iradesini yok etmektir. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar hangi taşeron gruptan gelirse gelsin, ister PKK ister DAEŞ (IŞİD) isterse DHKP-C terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz.
Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olmayacağını bilmelidirler.
Masum vatandaşlarımıza yönelik bu akıl ve vicdan yoksunu saldırıları gerçekleştiren kirli elleri, nefesimiz tükenene kadar lanetlemeye devam edeceğiz. Teröre ve teröre destek verenlere lanet olsun.”