Vatan Caddesi’ndeki Demokrasi Nöbeti’ne katılan sanatçı Uğur Işılak, vatandaşlarla birlikte Dombra şarkısını seslendirdi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan vatandaşlar Demokrasi Nöbeti tutmaya devam ediyor. Sanatçı Uğur Işılak, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte Vatan Caddesi’nde Demokrasi Nöbeti’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. ’Yeniden Diriliş’ şarkısını seslendiren Uğur Işılak, daha sonra şiir okudu.
15 Temmuz darbe girişimi hakkında konuşan Uğur Işılak, Almanya’nın Köln şehrinde katıldığı ’darbeye karşı demokrasi mitingi’ ile ilgili bilgi verdi. Işılak, "Cumhurbaşkanımız daha sonra telekonferans yoluyla bağlanacaktı ve LED ekranlardan cumhurbaşkanımızın konuşmasını verecektik. Hemen Anayasa Mahkemesi karar verdi onu da kaldırdılar. Organizasyonun tek bir sebebi vardı. ’Darbeye karşı demokrasi’ dedik. Özne Türkiye, bayrak, vatan" diyerek Alman hükümetini eleştirdi.
"Bu millet bayrağı için her şeyini feda eder"
"Bayrağı için, devleti için bu millet her şeyini feda eder" diyen Uğur Işılak, Türkiye’de daha önce yaşanan darbelerde halkın sessiz kaldığını ancak 15 Temmuz’da milletin darbe karşısında destan yazdığını dile getirdi.
Işılak, konuşmasının ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i de sahneye davet ederek Dombra şarkısını seslendirdi. Demokrasi nöbetindeki vatandaşlar sanatçıya büyük bir coşku içerisinde eşlik etti.