15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden dolayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunan UCLG-MEWA Eş Başkanı Mohamed Saadieh, darbe girişimini kınadıklarını belirterek, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen hain darbe girişimine yurt içi ve yurt dışından tepkiler gelmeye devam ediyor. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Eş Başkanı ve Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamed Saadieh beraberindeki heyetle birlikte, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden dolayı taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binasında gerçekleşen görüşmeye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve UCLG-MEWA Başkanı Fatma Şahin de katıldı.
Darbe girişimi kınandı
Dünyadaki Tüm Yerel Yönetimleri Türkiye’den gelen demokrasi çağrısına destek olmaya davet ettiklerini belirten UCLG-MEWA Eş Başkanı Mohamed Saadieh, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi. Türk halkını darbe girişimi karşısında büyük bir kahramanlık sergilediğini de ifade eden Saadieh, şehitlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Başkan Demircan da bu anlamlı ziyaretten dolayı Fatma Şahin ile Mohamed Saadieh’e teşekkür etti.