Binlerce ilçe sakininin bayrağını dalgalandırdığı Bağcılar Meydanı, her gün alanında ünlü isimleri ağırlıyor. Basında yaptığı açıklamalarla spor dünyasında etkin olan FETÖ mensuplarının etkinliğine dikkat çeken eski Galatasaraylı Milli Futbolcu Ümit Karan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan futbol terimiyle topu 90’a attı” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 18 gündür sürdürülen vatan ve demokrasi nöbeti Bağcılar’da da coşkuyla yaşanıyor.
Programda binlerce ilçe sakinine hitap eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 18 gündür Bağcılar Meydanı’nı boş bırakmayan hemşehrilerine teşekkür etti. Pazar günü düzenlenecek dev mitingde bu kutsal ve şanlı nöbeti taçlandıracaklarını belirten Çağırıcı, “Bu kararlı duruşumuz ilelebet devam edecek. Kimse engel olamayacak” dedi.
Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan da Türk milletinin Selçuklu ve Osmanlıdan bu yana İslam coğrafyasının sancaktarlığını yaptığını hatırlattı. Milletin 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlığın tarihte hiç yaşanmadığına da dikkat çeken Eraslan, “Fransız İhtilali’nde bile böyle bir kahramanlık duruşu yaşanmadı. Üzerine mermiler atılan, tanklar sürülen ve uçaklardan bombalar atılan milletimiz, canını ve kanını hiçe sayarak ülkesine, vatanına ve milletine sahip çıkmıştır” şeklinde konuştu.
Darbe teşebbüsü sırasında 238 kişinin şehadet şerbeti içtiğini, iki bine yakın kişinin de yaralandığını hatırlatan Eraslan, “Bu kardeşlerimizin kahramanlığına tiyatro diyenler asıl tiyatroyu kendileri oynamaktadırlar” dedi.
“Ülkemizi işgal etmek istediler”
Darbe girişimine karşı çıkan milletin her bir ferdinin elinden öptüğünü belirterek konuşmasına başlayan Gazeteci-Yazar Turgay Güler ise bu girişimin darbe değil, bir işgal teşebbüsü olduğunun altını çizdi. Milletin hainlere fırsat vermediğini belirten Güler, “Ülke savunması çok uzun meşakkatli bir yol. Bundan sonra da kumpaslarla karşı karşıya kalacağız. Ancak, 15 Temmuz’da yaptığımız gibi yine kol kola ve el ele birlikte yürüyerek hainlere karşı mücadele vereceğiz” diye konuştu.
Ülkemize yönelik en büyük hainliğe imza atan FETÖ’nün liderinin ABD tarafından mutlaka iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, sözlerini şöyle tamamladı: “Emperyalistlerin uşağı olan bu hain ile beynini yıkadığı Haşhaşiler, ülkemizi müstemleke haline getireceklerdi. 2023’e ulaşmamızın önüne geçmeye çalıştılar. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen milletimiz bu hainleri süpürdü. Allah, bu hainlere bir daha fırsat vermesin.”
“Güzide spor kulüplerimize kumpas kurdular”
Eski AB’den Sorumlu Bakan Egemen Bağış ise konuşmasında hainlerin darbe teşebbüsü sırasında halkı katletmeye kalktığını anlattı. Fakir aile çocuklarını devşiren Fethillahçı Terör Örgütü’nün, çaldıkları KPSS, subaylık ve üniversite sınavları soruları sayesinde okullara militanlarını yerleştirdiğini savundu. Bağış, güzide spor kulüplerine yönelik kumpas kuran FETÖ’nün, UEFA’dan cezalar alınmasına sebep olduğunu kaydetti.
“Topraklarımızı kurtardınız”
Basında yaptığı açıklamalarda Futbol dünyasında Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının etkin olduğuna dikkat çeken Galatasaraylı eski milli futbolcu Ümit Karan da, Bağcılarlıları vatan ve demokrasi nöbetinde yalnız bırakmadı. Yaptığı konuşmada ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiğinin altını çizen Karan, “Milletimiz cesareti ve kararlılığıyla bir tarih yazmıştır. Topraklarımızı kurtardınız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösterdiğinin altını çizen Karan, “Cumhurbaşkanımız futbol deyimiyle topu 90’a attı” diye konuştu.
Yazar Vehbi Vakkasoğlu da Yahya Efendi’nin, Kanuni Sultan Süleyman’a, “Osmanlı Devleti, halkımız bir sıkıntı ortaya çıktığında ‘bana ne’ dedikleri vakit yıkılır” sözünü hatırlatarak, “Ecdadımızın kahraman torunları 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmek isteyen askeri üniforma giyinmiş FETÖ militanları ile işbirlikçilerine karşı göğsünü siper etmiş, darbe teşebbüsüne karşı, ‘bana ne’ dememiştir. Allah (c.c.), milletimizin yardımcısı olmuştur. Hainlere fırsat vermemiştir” şeklinde konuştu. Vakkasoğlu, Çanakkale Savaşı’nda 275 kiloyu kaldıran Seyid Onbaşı’ya inanmayanların, 101 yıl sonra onun torunlarının kahramanlığına şahit olduklarını sözlerine ekledi.
Bağcılar Meydanı’ndaki nöbette sahne alan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı Müzik Korosu da kahramanlık türküleri seslendirerek binlerce ilçe sakinini coşturdu.