Ümraniye Belediyesi, ender rastlanan endemik bitkisi olan Ümraniye çiğdemi için üretim, bakım ve tanıtma amaçlı bir hizmet binası yapıyor.
Ümraniye Belediyesi, 2010 yılında ender rastlanan endemik bitkisi olan Ümraniye çiğdemi için başlattığı çalışmalarına, üretim, bakım ve tanıtım amaçlı yapılacak olan hizmet binasıyla devam ediyor. Beyaz çiçekli çiğdem türünün bir zamanlar İstanbul il sınırları içindeki fundalıklarda çok zengin popülâsyonları yer alıyordu. Erken çiçek açan bitkilerden biri olan bu çiğdemler fundalıkların tahrip edilmesi nedeniyle büyük bir tehdit altına girdi.
Ümraniye çiğdemleri de doğal yaşam alanları olan fundalıklarla birlikte yok olma tehlikesiyle karşı karşıya iken Başkan Hasan Can, Ümraniye’ye ait olan bu değere sahip çıkmak için yeni bir hizmet binasına imzasını atıyor. Ümraniye Belediyesi, Belediye Meclisinde bir komisyon kurup daha sonra Türk Patent Enstitüsü’nden Marka Tescil Belgesini aldığı Ümraniye çiğdemi için şimdi de üretim, bakım ve tanıtma amaçlı bir hizmet binası yapıyor.
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Yaptığımız parklar, yeşil alanların çoğaltılması ile ilgili olarak geliştirdiğimiz ve hayata geçirdiğimiz projeler, alt yapı ve üst yapıda gerçekleştirdiğimiz hizmetlerde hep doğal çevrenin korunması ve tabii zenginliklerimizin yaşatılmasını önceledik. Bu anlayışın bir gereği olarak da, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan ve Ümraniye’mizin güzel bir değeri olan Ümraniye Çiğdemi’nin korunması için meclis kararı alıp bir komisyon oluşturarak, Türk Patent Enstitüsü’nden Marka Tescil Belgesini aldık. Amacımız bu güzel bitkinin yeniden çoğaltılarak tabiattaki normal düzeyine kavuşturulmasıdır. Şimdi de Ümraniye Çiğdemi’nin üretim, bakım ve tanıtma amaçlı bir hizmet binası yapıyoruz. Ümraniyelilere hayırlı olsun” dedi.