Ümraniye Belediyesi eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 18 derslikli Sadrettin Tanfer İlkokulu’nun temeli törenle atıldı. Törende yaptığı konuşmada teröre tepki gösteren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Terör örgütleri yalnız başına değil. Bunların silahlarını güçlü ülkeler veriyor, dost bildiğimiz ülkeler veriyor” dedi.
Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan 18 derslikli Sadrettin Tanfer İlkokulu’nun temel atma töreni Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Can, “Hamdolsun ki önümüzdeki birkaç gün içerisinde 3’üncü bir ilkokulumuzun temelini atacağız. Allah nasip ederse bir yıl içerisinde tamamlanacak olan bu okullarımız 18 derslikli. Neden diye soracak olursanız maalesef arsa noktasında çok ciddi sıkıntı yaşayan bir belediyeyiz. Yani geçmişten devraldığımız arsa miktarı çok sınırlı ve bu yüzden yer üretmede zaman zaman zorluk çekiyoruz. Sonuç itibariyle vatandaşımızla çeşitli konularda kamu adına yapacakları bu tür katkıları Ümraniye’ye katmalarını rica ediyoruz. Onlar da bugüne kadar hiç bizi kırmadı. Tanfer ailesi de sağolsun bizi kırmadılar ve bu 3 okulu da Tanfer ailesine yaptırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
“NET BİR ŞEKİLDE BİLİYORUZ Kİ TERÖRİSTLER YALNIZ DEĞİL”
Son dönemde Türkiye’de yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Can, “Yaptığın eserlerle dünya devleriyle mücadele etmen sebebiyle senin ayağının altına karpuz kabuğu koymaya çalışan, bu hizmetleri yapmana engel olmaya çalışan muazzam bir lobi karşına çıkıyor. Bu lobi sözünü dinletemediği zaman sana silah çekiyor. Birilerini ayağına musallat ediyor, teröristleri musallat ediyor. Onun arkasında kocaman kocaman devletler görünmüyor. Ama artık net bir şekilde biliyoruz ki bu terör örgütleri yalnız başına değil. Bunların silahlarını güçlü ülkeler veriyor, dost bildiğimiz ülkeler veriyor. Neden yapıyorlar bunu. Çünkü senin ilerlemeni istemiyorlar” dedi.
Konuşmaların ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can butona basarak okulun temelini attı.