Ümraniye’de Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Paneli düzenledi. Panelde konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bir evladımızın hayata kazandırılması bizim için çok önemli. Çünkü biz inanıyoruz ki, bir kişiyi yaşatmak tüm toplumu yaşatmak gibidir” dedi.
Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Paneli, saat 09.30’ta Ümraniye Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Prof. Dr. Bengi Semerci, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı panel öncesi slayt gösterimi yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ümraniye Belediyesi işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla gerçekleşen panelde Prof. Dr. Bengi Semerci, bağımlılık ve çeşitleri ile ilgili sunum yaptı.
Yaptığı konuşmada madde bağımlılığına dikkat çeken Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Maalesef sosyal problemler ve toplumun değerleriyle bütünleşmemiş nesiller bu tür şeylerde tatmin arıyorlar. Son yıllarda da yeraltı dünyasının önemli ticaret metası haline gelen uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler, bunlar özellikle yeraltı dünyasının geçim kaynakları, terör örgütlerinin geçim kaynakları ve inanılmaz şekilde bir ağ gibi gençliğimizi içine almaya devam ediyor. Bunlarla mücadele etmek lazım. Umut Kütüphanesi projemiz bu kapsamda İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte arkadaşlarımızın hazırlayıp İstanbul Kalkınma Ajansı’na sunduğu ve ajans tarafından kabul edilip hayata geçirildiği bir projedir“ dedi.
Proje kapsamındaki hedefler hakkında bilgiler veren Can, “Kimleri hedefliyoruz, kimlerle iş birliği yapıyoruz ve ne hedefliyoruz? Bir kere özellikle Umut Kütüphanesi’nin hedefleri arasında maalesef uyuşturucu ve diğer bağımlılık maddeleriyle ele geçirilmeye çalışılan kesim gençlerden müteşekkil lider gençler oluşturmaktır. Sonra ilçemizde çeşitli psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimiz var. Bunlar bu projemizin doğal ortakları. Yine muhtarlarımız, imamlarımız, rehber öğretmenlerimiz, okul aile birliği temsilcilerimiz, kent konseyi temsilcilerimiz ve STK’larımız bu projede bizim birlikte çalışmak istediğimiz ve onların birikimlerinden yararlanmak isteğimiz kesimlerdi” şeklinde konuştu.
"El ele verecek, bu toplumu bu belalardan, bu musibetlerden kurtarmaya çalışacağız"
"Genç kardeşlerime, gençlikle ilgilenen kardeşlerime büyük görevler düşüyor" diyen Başkan Can, “Okullardaki lider vasıflı gençler bunları tespit edip önayak olmamız doğru arkadaşlardan oluşan arkadaş çevreleri oluşturmamız lazım. Okul kadar önemli ikinci hususta çocuğun sosyal çevresidir. Anneden babadan çok daha etken olduğu biliyorum. Bir evladımızı hayata kazandırılması bizim için çok önemli. Çünkü biz inanıyoruz ki, bir kişiyi yaşatmak tüm toplumu yaşatmak gibidir. Bir kişiyi öldürmekte bütün toplumu öldürmek gibidir. Onun için biz bu projeyi fevkalade önemsiyoruz. Başarlı olmak istiyoruz. Tabi tek başına bu işi yapabilmek mümkün değil. Bütün toplum, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, öğretmenlerimiz, eğitim camiamız, rehber öğretmenlerimiz, üniversitelerimiz, çok değerli akademisyenlerimiz bütün bunlar el ele verecek, bu toplumu, bu belalardan, bu musibetlerden kurtarmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.