Ümraniye’de 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı, Yavuz Selim Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Gerçekleşen törene katılan Başkan Hasan Can, “Eğitim öğretim, hepimizin geleceğidir” dedi.
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı, 3 aylık yaz tatilinin ardından başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler ilk günün heyecanını yaşadı. Ümraniye’deki okulların da kapılarını çocuklara açtığı ilk gün, Yavuz Selim Ortaokulu’nda gerçekleşen açılış töreni, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Gerçekleşen törene; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’nun yanı sıra,  AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Garnizon Komutanı İbrahim Kovancı, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, muhtarlar, gaziler, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Genelgesi’nin okunmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Programda bir konuşma gerçekleştiren Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Recep Akar, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek öğrencilere yeni dönemde başarılar diledi.
Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, “2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı, 15 Temmuz 2016 günü başlamıştır. Dersi halk vermiş, tarihten bu yana milletin gücünü görmek istemeyenler almıştır. 15 Temmuz’la başlayan eğitim asrımız hepimize hayırlı olsun. Milli ve manevi eğitim, her ele teslim edilemeyecek kadar önemli bir iştir, vatanımızın her evladına son evladımız gibi davranmak ve onu o şekilde yetiştirmek zorundayız” dedi.
“Vatan, millet, memleket ve şehitlik nedir, çocuk ve gençlerimize öğretelim”
Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Eğitim öğretim, hepimizin geleceğidir; eğitim herkesin elini taşın altına sokmasını gerektiren önemli bir konudur. Devletimiz, geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi bir eğitim seviyesi yakaladı. Şimdi de çocuklarımızı dünya çocuklarıyla yarıştıracak bir eğitim vermek için çabalıyor. Devletimizin bu çabalarına ne kadar destek olursak geleceğimiz o kadar aydınlık ve güzel olur” dedi. Başkan Hasan Can, belediye olarak eğitime verdikleri lojistik, malzeme, arsa tahsisi gibi desteklerden ve tabanından tavanına kadar belediye tarafından yaptırılan okullardan bahsetti. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde milletin gösterdiği iradeden bahseden Başkan Hasan Can, memleketteki tüm çocuk ve gençlerin millet sevgisiyle eğitilmesi gerektiğini dile getirdi.
“Her şeyi öğrenebilirsiniz; öğrendiklerinizin bu ülkeye ve insanlara faydası olabilmesi için, önce yüreğinizde vatan ve millet aşkı olması gerekir. Tarihte yaşananlardan ders alınmazsa tarih tekerrür eder. O tarihi bilmek zorundayız. Dünya tarihinde 15 Temmuz hadisesi gibi ikinci bir hadise, Türk milleti gibi ikinci bir millet yoktur. Tarihimizdeki kahramanlıklarımız gibi 15 Temmuz da tarihe geçti; dinlediğimiz destanlar geçmişte kalmış, efsaneleşmiş hadiseler değilmiş. Zannediyorduk ki o kahramanlar tarihte kalmış, hayır bu millet asker millettir; devletine ve milletine ihanet edeni asla affetmeyeceğiz. Özgürlük hakkına tamam, fakat vatana ihanete özgürlük yoktur” diyen Başkan Hasan Can, bu bilinçle geçirilecek yeni bir dönem temenni etti ve öğrencilere başarılar diledi.
Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyor; tüm öğrencilere başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan okul korosu ve halk oyunları ekibinin programları gerçekleştirildi ve protokol, okulu gezdi.